Pirmiausia išsiaiškinkite, kokia jūsų veido forma:

1. Suriškite plaukus už nugaros taip, kad nė vienas nepatektų ant veido.

2. Atsistokite prieš veidrodį ir pasižiūrėkite tiesiai į jį. Arba pasinaudokite nuotrauka, kurioje jūs žiūrite tiesiai į fotoaparato objektyvą ir kurioje plaukai neužstoja jūsų veido kontūrų.

3. Ant veidrodžio, popieriaus arba pačios nuotraukos apsibrėžkite savo veidą.

4. Dabar pasižiūrėkite į savo veido formą veidrodyje arba nuotraukoje. Iš pradžių gali pasirodyti, kad yra daugiau nei viena forma. Nors gali būti taip, kad jūsų veidas ir nebus tikslus kokios nors formos atspindys, jis vis tiek bus panašesnis į kurią nors iš jų. Išsirinkite formą, kuri labiausiai panaši į jūsų veido formą.

Ovalo formos veidas

Ovalinė yra laikoma pačia mieliausia ir įvairiapusiškiausia veido forma, nes prie jos dėl tobulos simetrijos tinka beveik kiekviena šukuosena. Atgal sušukuoti plaukai labiausiai išryškina veido formos ovališkumą. Ilgų plaukų šukuosena prie tokios veido formos labiausiai tinka tokia, kai plaukai yra pečių ilgio ir yra praskirti per vidurį arba per šoną. Trumpa šukuosena su garbanomis taip pat išryškina veido ovališkumą.

Apvalios formos veidas

Ši veido forma atrodo apvali ties skruostais ir turi apskritą formą. Didesnė veido dalis yra ties ausimis, o virš jų ir po jomis veido dalys yra nedidelės. Tikslas: suploninti jūsų veidą. Plaukai žemiau smakro linijos turėtų būti šukuojami taip, kad sudarytų veidą ilginantį efektą, o plaukai virš skruostų- kad užslopintų apvalumą.

Aukštis ties pakaušiu ir atidengta kakta pailgina ir lieknina veidą. Geriausia būtų vengti trumpų ir prigludusių atgal šukuojamų šukuosenų. Jei vis tik renkatės trumpus plaukus, veidas turi būtų atidengtas, o ties viršugalviu plaukai turėtų būti pakelti ir taip susiaurintų jūsų bruožų apvalumą.

Nors kirpčiukai trumpina veidą, galite rinktis garbanotus, suveltus kirpčiukus ant šonų. Visuomet venkite tiesiai krentančių kirpčiukų. Rinkitės ilgesnius, labiau prigludusius prie veido plaukus, kurie veidui suteikia ilgumo. Sumažinkite plaukų tūrį šonuose ir ties ausimis. Padidinkite aukštį ir ilgį žemiau skruostų ir virš jų. Šukavimas į šoną tinka. Taip pat rekomenduojama ties skruostų linija veidą laikyti atidengtą nuo plaukų.

Kvadrato forma

Šis veidas charakterizuojamas kampuotu žandikauliu ir kvadratine kakta, kai žandikaulio ir kaktos plotis yra maždaug vienodas. Tikslas: sušvelninti griežtus žandikaulio kampus ir kaktos kvadratiškumą. Labiausiai dėkingos yra šukuosenos, kurios išryškina skruostikaulius ir veido vidurio liniją. Kirpčiukai ir bangos ties smilkiniais taip pat sušvelnina kvadratą.

Jums labiausiai tiks šukuosenos, kai plaukai užkrenta ant veido ir taip paslepia kampus. Geriausias plaukų ilgis – 2.5-4 centimetrai žemiau smakro arba iki pečių – taip sumažėja ir sušvelnėja jūsų žandikaulio kvadratiškumas. Jums visuomet tobulai atrodo ant kaktos sušukuoti plaukai, jei tik jie smulkūs ir iškarpyti kirpčiukais.

Niekuomet nešukuokite tiesių sruogų. Apačioje suapvalinti plaukų galai taip pat susiaurins žandikaulio platumą. Šukuosenos iš palaidų garbanų ir bangų prideda kvadratiniam veidui papildomo didumo.

Užapvalintos šukuosenos gali padėti sumažinti veido kvadratiškumą. Jums taip pat padės garbanos, banguojančios sruogos ir keletas kuokštų ties skruostikauliais. Aukštumo suteikiančios šukuosenos taip pat yra gera mintis. Šukuokite plaukus ant šono. Venkite tiesių sruogų ir kabančių plaukų.

Trikampio formos veidas

Pagal šią formą yra platus smakras ir siaura kakta. Tikslas: susiaurinti smakrą ir paplatinti kaktą. Tegul jūsų plaukai būna išsiplaikstę ties viršugalviu ir smilkiniais. Norėdama paplatinti kaktą, nušukuokite plaukus nuo veido į viršų ir link ausų. Nuo ausų kreipkite plaukus link smakro ir taip mėginkite sušvelninti ir susiaurinti platų žandikaulį.

Tačiau nesirinkite šukuosenų, kuriose didelė plaukų masė yra ties žandikaulio linija. Jums geriausiai tinkantis plaukų ilgis: iki smakro arba ilgesni. Sumažinkite plaukų tūrį ties viršugalviu ir šonuose, ties ausimis. Garbanos ir pilnumas smakro srityje ir virš smilkinių gali padėti suapvalinti veido formą.

Širdies formos veidas

Tai yra trikampio veido formos priešingybė. Ties žandikaulio linija jūsų veido yra labai nedaug, o žymiai daugiau ties akių linija, skruostikauliais ir dar daugiau ties antakių linija. Tikslas: sumažinti kaktos plotį ir sukurti platesnio, pilnesnio žandikaulio efektą. Jei norite kirpčiukų, tegul jie būna banguoti ar garbanoti.

Nešiokite plaukus ant šono – taip jie subalansuos jūsų kaktos plotį. Didžioji plaukų dalis turėtų būti viršuje, o ne ties žandikaulio linija. Ties šonais pakelti į viršų plaukai paryškina jūsų moteriškumą. Jums geriausiai tinka vidutinio ilgio ir kaklo vidurį siekiantys plaukai.

Pilnumas apačioje, plaukai nukreipti į priekį link skruostų suteikia jums plataus smakro vaizdą. Garbanos ir laisvos sruogos, formuojamos žemyn nuo ausų, jūsų smakrui suteikia platumo ir pilnumo. Sumažinkite plaukų tūrį ties viršugalviu ir šonuose, ausų srityje.

Garbanos ir pilnumas ties skruostais gali padėti užapvalinti veido formą. Sruogos ties žandikauliu arba kirpčiukai gali padėti suteikti apvalesnę formą. Venkite šukuosenų, kurios atspindi širdies formą.

Pailgas veidas

Ši forma yra ilga ir siaura, smakras dažnai atrodo smailus. Tarp veido viršaus, vidurio ir apačios pločio yra labai mažas skirtumas, tačiau ši veido forma yra labiau apvali nei kampuota. Šukuosenos turėtų suteikti platumo ir pilnumo veido šonuose ir aplink akis, skruostus ir ausis.

Plaukai turėtų būti šukuojami į viršų. Į šoną šukuojami plaukai praplatina jūsų veidą ir sumažina ilgį. Tiesiai krentantys kirpčiukai arba kirpčiukai ant šonų sutrumpina bendrą veido ilgumą. Geriausiai plaukų ilgis – iki kaklo vidurio. Suteikite pirmenybę garbanoms ir bangoms, kurios suteikia jums subalansuoto pločio iliuziją.

Patarimai apsirengimui: venkite V raidės formos apykaklių ir vertikalių linijų ties viršutine kūno dalimi. Dėvėkite drabužius aukštomis apykaklėmis, kurios padės jums sutrumpinti veido ilgį.

Patarimai makijažui: norėdama šiek tiek sutrumpinti veidą, naudokite tamsesnį makijažo pagrindą, pudrą ar skaistalus, kurie patamsintų smakrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją