Šiandien šis poveikis žmogui įrodytas moksliniais tyrimais. Kokį vandenį gerti, kad jaustumės geriau, tampa vis aktualiau.

Geriant šarminį vandenį normalizuojasi kūno pH, dėl to palengvėja kai kurie negalavimai – artritas, podagra, inkstų ligos, diabetas. Šarminis vanduo normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio ir trigliceridų (natūralių riebalų) kiekį.

Žmogui reikia kasdien gerti pakankamai skysčių, nes jų nuolat daug netenkama. Troškulys – fiziologinė būklė, signalizuojanti, kad organizmui trūksta vandens. Nuo to, kiek jo išgeriame kas dieną, priklauso medžiagų apykaitos organizme procesų vyksmas, taigi – ir konkretaus asmens sveikatos kokybė dabar, jo augimo, brandos, senėjimo eiga, o kartu ir ligų atsiradimas bei jų formavimasis.

Labai svarbu žinoti, kad žmogaus organizme vykstančiuose procesuose gali dalyvauti tik vanduo, taigi visų kitų skysčių nauda sveikatai turėtų būti matuojama pirmiausia gryno vandens, patenkančio į organizmą, kiekiu. Vandens netenkame net ir kvėpuodami. Iškvepiamame ore yra vandens garų, vien todėl kiekvieną dieną papildomai mums būtina gauti nors pusę litro vandens.

Sportuojant, sunkiai dirbant, o ypač šiltuoju metų laiku skysčių, pirmiausia vandens, reikia vartoti dar daugiau, nes medžiagų apykaita pagreitėja, daugiau šlakų išsiskiria pro odą ir gausiau prakaituojame.

Kadangi medžiagų apykaitos procesų metu gaminami rūgštiniai junginiai, tinkamam jų šalinimui reikalingas ir kokybiškas vanduo. Taigi reikėtų prisiminti vieną lengviausiai prieinamų – organizme vykstančius procesus subalansuojantį šarminį vandenį, kurio vartojimas gali būti vienas prioritetų sveikatai išsaugoti ir stiprinti.

Šarminis vanduo gydo

Šarminiu vadinamas vanduo, kuriame šarminių mineralų (magnio, kalcio, kalio, natrio ir kt.) koncentracija didesnė. Šarminiai mineralai padeda organizmui pašalinti šlakus, o deguonis mažina vėžio ir kitų ligų riziką, nes vėžinės ląstelės nemėgsta deguonies prisodrintos aplinkos.

Geriant šarminį vandenį normalizuojasi kūno pH, dėl to palengvėja kai kurie negalavimai – artritas, podagra, inkstų ligos, diabetas. Šarminis vanduo normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio ir trigliceridų (natūralių riebalų) kiekį.

Būtina mažinti rūgštingumą

Didžiausia šarminių medžiagų koncentracija yra naujagimio organizme ir kraujyje (pH = 7,45). Deja, žmogui augant, organizmas rūgštėja, mažėja kraujo šarmingumas, didėja rūgštinių atliekų sankaupos ir su jomis susijusių ligų rizika. Rūgštingumui mažinti reikalingus šarminius mineralus organizmas gali gauti tik su maistu ir skysčiais. Kasdien geriant šarminį vandenį organizmas gauna šarminių jonų komplektą.

Kraujas yra svarbiausias mūsų organizmo gyvybinis skystis, jo šarmų ir rūgščių pusiausvyra gali svyruoti labai nežymiai. Kai ima trūkti šarminių elementų, organizmas pradeda naudoti savo atsargas. Jeigu kalcio negauname su maistu ar gėrimais, jo organizmas pasiima iš kaulų, dantų.

Panašiai būna, kai trūksta kalio, natrio, magnio. Kitaip nei cheminiai vaistai, šarminis vanduo nesukelia šalutinio poveikio – tai vienas svarbiausių jo pranašumų. Šis vanduo – gamtos produktas, aktyvinantis organizmo galias.