Tyrimai parodė, kad mūsų geriamo vandens atsargose yra nedidelis kiekis vaistinių preparatų, tokių kaip hormonai, antibiotikai ir panašiai.

Sunkieji metalai kaupiasi organizme, kas gali sukelti dideles sveikatos problemas ir pažeisti įvairius organus. Tyrimais patvirtinta, kad sunkieji metalai gali sukelti širdies ligas, Alzheimerio ligą, paralyžių, inkstų funkcijos sutrikimus, epilepsiją, Parkinsono ligą.

Tačiau mažai kas žino, kad vandenį sėkmingai valo kalendra – ji naudinga tuo, kad sugeria sunkiuosius metalus ir toksinus. Kalendroje yra cheminių medžiagų, kurios jungiasi su šiais metalais ir „ištraukia“ juos iš audinių, taip pašalindami iš sistemos.

Mokslininkų komanda, vadovaujama Douglaso Schauerio iš Indianos valstijos, kartu su Meksikos tyrėjais įrodė, kad kalendros lapai yra pats pigiausias vandens filtravimo būdas. Jie ištyrė skirtingus augalus ir galiausiai nustatė, kad būtent kalendra yra veiksmingiausias ir galingiausias bioabsorbuojantis augalas.

Tad jeigu norite pasinaudoti valančiosiomis kalendros savybėmis, paprasčiausiai įmeskite saują šio augalo lapų į ąsotį su vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)