Kodėl lūpų dažai ant jūsų lūpų neatrodo taip pat gerai, kaip ir savo tūbelėje? Paprastai tai, ką pamatėte tūbelėje ir tai, kas jums netinka, yra ne spalva (kitaip juk nebūtumėte jo iš viso pirkusi), o apatinės spalvos arba pustoniai, esantys lūpų dažuose, kurie atskleidžia tikrąsias lūpų dažų spalvas, jį užtepus ant lūpų.

Kaip sužinoti, kokia yra jūsų pustonio spalva? Užtepkite dažų testerį ant balto popieriaus (mes tai darome fotografuojant, siekdami išgauti reikiamą spalvą, nes juostoje pustoniai gali atrodyti visai netinkamai) ir pažiūrėkite, kokią spalvą matote šalia. Kol dar vėlu, tai paprasčiau pamatyti ant balto popieriaus, nei ant lūpų. Ko jūs ieškote? Pažiūrėkime teoriškai, kokie yra populiariųjų rusvų lūpų dažų pustoniai:

Raudoni/rausvi

Spalvą padaro šiltesnę, tačiau ir gilesnę. Taip pat gali išryškinti raudonus jūsų odos tonus. Taigi, būkite atsargios!

Geltoni/oranžiniai

Spalvą padaro šiltesne ir švelnesne. Puikiai tinka prie šiltų odos tonų, tačiau jei jūsų oda blyški, gali išryškinti jūsų odos žalius/mėlynus pustonius. Norėdama apsisaugoti, eikite tiesiai link geltonos pusės, o ne oranžinės. Per daug oranžinės spalvos odai gali suteikti pilkumo ir vangumo įspūdį.

Žali/mėlyni

Lūpas padaro dramatiškesnes ir gilesnes. Jei įmanoma, laikykitės nuo šių pustonių kuo toliau, nes galite atrodyti taip, lyg stovėdama po fluorescencine lempa.

Pilki/sidabriniai

Prideda mirgėjimo, švelnumo, gilumo. Šie lengvai mirgantys lūpų dažai šiuo metu yra ypač populiarūs. Lūpoms suteikia šviesumo ir švelnumo, tik įsitikinkite, kad pustonis nėra mėlynai pilkų šešėlių pusėje. Gali išryškinti juodus paakius.

Žali

Fui! Žali? Na, gal kartais. Tendencingose spalvose yra šie tonai, jie taip pat dažnai vartojami su geltonais. Atrodysite šalta ir jausitės taip, lyg jums ant veido reikia daugiau spalvų. (užuomina: štai kodėl taip paplito skaistalai…tik patikrinkite lūpų spalvą!)

Nykščio taisyklė

Kad ir kokią turėtumėte jums nepatinkančią odos spalvą (pavyzdžiui, juodi ratilai po akimis, raudonumas, rausvumas ir t.t.), stenkitės neatkartoti to paties atspalvio ar pustonio lūpų dažų spalva. Tai tas pats, lyg ant saulėje nudegusio kūno dėvėti raudoną suknelę. Taip problema tik atrodo dar didesnė, nei yra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją