Nesuprantu, ar man trūksta kažkokių medžiagų, ar kas yra. Gal kuo sergu? Gal patartumėte pasidaryti kokius tyrimus? Ši situacija mane jau rimtai neramina. Jūratė.“

Atsako „Eurovaistinės“ vaistininkė Asta Baltrušaitytė

Esant dideliam alyvuogių poreikiui, galimas variantas, jog organizmui reikalingi vitaminai A, E, C ir nesočiosios riebalų rūgštys.

Alyvuogėse itin gausu įvairių biologiškai aktyvių medžiagų. Vitaminas A būtinas ląstelėms augti ir daugintis. Minkština odą, ji ne taip greitai sensta. Kai trūksta šio vitamino, sausėja oda ir gleivinė, mažėja organizmo atsparumas infekcijoms.

Vitaminas E apsaugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Alyvuogėse taip pat yra vitamino C ir P. Manoma, kad penkios ar šešios alyvuogės per dieną aprūpina žmogaus organizmą visais būtinais mineralais, vitaminais ir nesočiosiomis riebalų rūgštimis.

Tačiau piktnaudžiauti alyvuogėmis nederėtų, nes jose esantys aliejai, kurie sudaro daugiau nei trečdalį šio vaisiaus, yra labai kaloringi.

Alyvuoges naudinga vartoti, nes moksliniais tyrimais nustatyta, jog jos sumažina riziką sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, veikia kaip stiprus antioksidantas, gerina apetitą ir reguliuoja virškinamojo trakto veiklą. Alyvuogės saugo organizmą nuo avitaminozės.

Jei jus jaudina Jūsų didelis noras valgyti alyvuoges ir jaučiate negalavimus, visuomet rekomenduojama pasikonsultuoti su savo gydytoju, kuris patars, kokius tyrimus atlikti.

Turite klausimų vaistininkei? Siųskite el. paštu gyvenimas@delfi.lt.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)