Jai pavyko atsikratyti neįtikėtinai daug – net 65 kilogramų. Apie dailiomis kūno linijomis besidžiaugiančią 25 metų merginą pasakoja dailymail.co.uk.

Pirmais studijų metais H. Westoby svoris pasiekė 119 kilogramų. Tam pasitarnavo nesibaigiantys vakarėliai, kuriuose netruko alkoholio ir menkaverčio maisto. Rinkodaros vadybininke dirbanti mergina prisimena, kad pirmiausia jos svoriu susirūpino buvęs vaikinas.

Ji teigia atsikračiusi 65 kilogramų natūraliai – vien atsisakiusi blogų įpročių ir varginančiomis treniruotėmis sporto salėje.

Dabar H. Westoby sveria 54 kilogramus ir dėvi pavydėtino 10 dydžio drabužius. Ji netingi kiekvieną rytą keltis pusę šešių ir sportuoti, kad išlaikytų dailias kūno linijas. Be to, ji laikosi griežtos dietos, kurioje nėra vietos alkoholiui.

H. Westoby pasakoja: „Prieš tai, kai buvo užsiminta apie mano svorį, nesuvokiau, kiek daug jo priaugau. Tai vyko palaipsniui nuo tada, kai pradėjau mokytis universitete. Kaip dauguma pirmakursių, priaugau 10 kilogramų, vėliau dar daugiau. Tai daugiausia dėl menkaverčio maisto ir alkoholinių gėrimų“.

„Kai praėjo šokas suvokus, kiek daug svorio priaugau, buvau priversta atidžiau pažiūrėti į savo gyvenimo būdą ir supratau, kad iš tikrųjų paleidau vadžias. Nusprendžiau iškelti sau pasiekiamą tikslą – numesti penkis kilogramus. Buvo nuostabu, kaip greitai jį pasiekiau. Tada nusprendžiau tęsti, tuo pat metu rinkdama informaciją apie treniruotes ir mitybą, – toliau pasakoja mergina. – Dabar aš visiškai natūraliai numečiau 65 kilogramus ir labai didžiuojuosi tuo, ką pasiekiau. Daugiau niekada nesijausiu nesmagiai dėl savo kūno“.

Prieš pradėdama studijas, H. Westoby buvo puikių formų paauglė, mėgusi sportą ir bėgioti.

Ji prisimena: „Aš nuolat bėgdavau šimto metrų sprintą, buvau labai aktyvi. Paskui, kai man buvo aštuoniolika, susižeidžiau dešinį kelį, ir gydytojai man pasakė, kad nebegaliu daugiau bėgioti. Tai, kad nuo šimtaprocentinio aktyvumo perėjau prie nieko neveikimo lėmė, kad ėmė sparčiai augti svoris. Iki tol, kai po kelių mėnesių pradėjau mokytis universitete, jau buvau spėjusi priaugti dešimt kilogramų ir svėriau 65 kilogramus“.

Mergina dar pridūrė: „Paskui buvo išties lengva atsipalaiduoti ir įsijausti į studentišką gyvenimo būdą. Pamiršau visas treniruotes ir vietoj jų visą savo laisvalaikį leisdavau bendraudama aludėse ir klubuose. Mano sveikus namuose ruoštus patiekalus pakeitė beverčiai ir mažai kainuojantys produktai, tokie kaip makaronai, sumuštiniai, o kartais netgi Mc’Donalds patiekalai“.

Vis dėlto, tik iškilus konfliktui su buvusiu mylimuoju H. Westoby suvokė priaugusi labai daug svorio. Pasak jos, būtent jo ištartas komentaras, kuris neturėjo blogų siekių, kaip tik tapo tuo postūmiu, kurio jai reikėjo.

Mergina prisimena: „Mes ginčijomės dėl kažkokių kvailysčių, kai galiausiai jis man pasakė: „Numesk šiek tiek svorio“. Giliai viduje žinojau, kad jis nenorėjo būti bjaurus. Tai buvo neapgalvota frazė, kuria jis išreiškė nuoširdų savo susirūpinimą mano svoriu. Paskui aš pasisvėriau ir pamačiau, kad sveriu 119 kilogramus. Tai buvo didžiausias mano visų laikų svoris“.

H. Westoby teigimu, to komentaro pakako, kad ji rastų savyje jėgų pokyčiams ir iškeltų sau uždavinį pirmiausia numesti penkis kilogramus.

„Norėjau pradėti nuo to, ką galiu pasiekti. Taigi, išsikėliau tikslą numesti penkis kilogramus. Priešingu atveju būčiau jautusis taip, lyg teks įkopti į kalną, – toliau dalijasi prisiminimais australė. – Kai iš savo mitybos išbraukiau menkavertį maistą ir alkoholį, nustebau, kaip greitai krenta svoris. Kai atsikračiau penkių kilogramų, siekiau numesti dar penkis, paskui dar penkis.

Didelę mano kelio dalį sudarė treniruotės. Kai susigrąžinau į savo gyvenimą sportą, vėl jį įsimylėjau. Pratimus nuolat keičiau. Man patiko minti treniruoklį, pradėjau mokytis kilnoti svarmenis. Netrukus mano kūnas tapo lieknesnis ir stangresnis nei bet kada nors anksčiau“.

Dabar griežtos baltymų dietos besilaikanti H. Westoby sveria 54 kilogramus ir nereikalingus riebalus pavertė raumenimis.

Ji atvirai prisipažįsta: „Dažniausiai atsikeliu pusę šešių ryte, kad iki darbo galėčiau pasportuoti. Paskui suvalgau dubenį naminės avižinės košės, pietums suvalgau 200 gramų liesos mėsos su daržovėmis, kažką panašaus valgau ir vakarienei. Tai labai skiriasi nuo mano senosios mitybos, kai valgiau makaronus, duoną, o mano organizmas ėmė visa tai kaupti“.

Vis dėlto, mergina neabejoja, kad už savo sėkmę ji daugiausiai skolinga sprendimui atsisakyti alkoholio.

„Žmonės net nesuvokia, kiek daug kalorijų ir kiek cukraus yra mūsų pamėgto vyno ar alaus taurėje. Iš pradžių atsisakyti alkoholio buvo sunku, nes visada buvau bendraujantis žmogus. Tačiau aš suvokiau, kad galiu eiti linksmintis su merginomis, ir nevartoti alkoholio. Dažniausiai žmonės net nepastebi, kad geriu sodos vandenį su žaliąja citrina, nes tai atrodo visiškai taip pat, kaip ir visų kitų rankose esantys kokteiliai“, – sako H. Westoby.

Žinoma, šiai merginai, kaip ir visiems kitiems žmonėms, kartais tenka prisiversti nueiti į sporto salę, tačiau jai labai padeda jos dabartinis 35 metų partneris Nathanas. Jis palaiko mylimąją ir skatina ją siekti savo tikslų.

„Susipažinau su Nathanu sporto salėje prieš šešis mėnesius ir jis mane labai palaiko. Nerimas, kurį jaučiame dėl savo kūnų, yra realus, ir kartais aš vis dar girdžiu tuos žodžius: „Tau reikia mesti svorį“. Tačiau aš žiūriu į juos kaip į motyvaciją eiti į sporto salę ir netgi nusprendžiau padėti kitoms moterims, su kuriomis susipažinau socialinėje žiniasklaidoje, dalindamasi savo receptais ir patarimais, – toliau pasakoja daili mergina. – Esu daug laimingesnė, sportuoju ir teisingai maitinuosi, dėl savo pasikeitimo tapau geresniu žmogumi.

Paprasčiausiai noriu padėti kuo daugiau žmonių pasiekti savo tikslų, kad jie galėtų jaustis tokie laimingi savo kailyje, kokia jaučiuosi aš. Treniruotės ir sveika mityba man padėjo atsikratyti 65 kilogramų ir esu įsitikinusi, kad iš tikrųjų, jei nori, gali pakeisti situaciją. Jeigu mano buvęs vaikinas nebūtų pakomentavęs, nežinau, ar šiandien būčiau tokia, kokia esu. Esu dėkinga už tai, nes tai pastūmėjo mane į tą kelią, kuriuo dabar einu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)