Tačiau aistra itin natūraliai odos priežiūros kosmetikai išblėso.

Racionalumas ir, turbūt, tingumas nugalėjo. Mat kremai, kurių išbandžiau ne vieną, turėjo šalutinių efektų – tepdavo, neįsigerdavo ar tiesiog, pasibaigus itin trumpam galiojimo terminui, pasendavo. Ir nors jaučiausi pasakiškai, žinodama, jog tepu ant veido, kas tik geriausia, jokių vizualių pokyčių nepastebėjau.

Vis dėlto natūralioms grožio puoselėjimo priemonėms griežto „ne“ nesakau. Viena tokių – odos šveitikliai. Šie, namų gamybos, kur kas efektyvesni už bet kokius pirktinius!

Tad šįkart pasidalinsiu mano išbandytais ir labiausiai patikusiais, bei odai labiausiai įtikusiais veido šveitikliais. Šie kainuos tau centus, o sumaišysi juos vos per minutę kitą.

Tiesa, jei tavo oda jautresnė, būk atsargi. Prieš naudodama bet kurį iš šių šveitiklių, prieš tai patepk veidą lašeliu. Ir jei jokio suerzinimo nepastebėsi, naudok į sveikatą!

Beje, naudoju šiuos ar kitokius kone kiekvieną dieną. Sakau – grožio per daug nebus!

Rudas cukrus, aliejus, medus – vienam kartui užteks po negausų arbatinį šaukštelį, visko lygiom dalim. Ir šveičia, ir maitina. Tik nepiktnaudžiauk – veidą masažuok ne daugiau nei minutę – stambesni cukraus gabaliukai gali suerzinti odą.

Obuolių actas, medus. Sako, actas odai – lyg gyvybės eliksyras. Na, o šis kartu su medumi – dviguba nauda. Toks labiau prausiklis, o ne šveitiklis, bet grožio pėdsakus paliks. Galima naudoti ir kaip kaukę. Kartui prireiks 0,5 a.š. acto (naudojau obuolių – ne toks aitrus kvapas. Tik šiukštu nemaišyk acto rūgšties!) ir 1 a.š. medaus.

Maltos avižos – vienas favoritų šitame reikale. Ne tik valo, bet ir gausiai maitina odą. Sumalk avižas iki šios pavirs į rupius miltus ir maišyk su pravėsusia arbata. Pirmam maloniam kartui rekomenduoju pipirmėčių! Arbatos kartui prireiks 2 a.š., avižų – perpus mažiau. Labai tinka visam kūnui, ne tik veidui! Ir dažniausiai po visko neprireikia nė lašo kremo.

Lygiom dalim maišytas medus su citrinos sultimis – vietoj rytinės kavos tavo veidui. Smagiai tonizuoja ir nepaprastai nuskaistina!

Soda ir kokosų aliejus – turbo derinys. Soda – bene efektyviausias odos prausiklis, kokosų aliejus čia – efektyvus veido maitintojas. Po šveitimo kremo vargu ar prireiks. Vienam kartui pakaks 1/2 a.š. kokosų aliejaus, 1/3 a.š. sodos. Tiesa, soda nepiktnaudžiauk – naudok vos kartą per savaitę.

Avižos, avokadas, medus – karališka avižų šveitiklio versija. Maltų avižų imk negausų šaukštuką, tiek pat trinto avokado ir kiek gausesnį šaukštelį medaus. Sumaišiusi kiek luktelk ir tepk! Labai tinka paraudusiai, jautresnei odai.

Į sveikatą! Ir į grožį!