Kaukės sausiems ir normaliems plaukams

Dilgėlių kaukė. Paimkite lygų kiekį susmulkintų dilgėlių lapų, apynio spurgų, laukinio asiūklio, medatkos žiedų ir užplikinkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, dėkite ant plaukų ir laikykite 20 minučių. Praskalaukite šiltu vandeniu.

Ruginės duonos kaukė. Duoną susmulkinkite, užplikinkite verdančiu vandeniu ir palikite 2-2.5 val. Kai duona išbrinks, sutrinkite ją ir įtrinkite į plaukų šaknis. Kaukę palaikykite 1.5-2 val. paskui kruopščiai praskalaukite plaukus.

Medaus ir česnako kaukė. Valgomąjį šaukštą medaus ir šaukštą alijošiaus sulčių sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu česnako sulčių ir vienu kiaušinio tryniu. gauta mase ištepkite plaukus ir palikite 20-30 minučių. Paskui kruopščiai perplaukite plaukus. kad jie nesmirdėtų česnaku, praskalaukite dar kartą dilgėlių arba mėtų nuoviru.

Medaus - kiaušinio kaukė. Išmaišykite 2 arbatinius šaukštelius medaus, 2 kiaušinių trynius ir 2 valgomuosius šaukštus varnalėšų aliejaus (yra vaistinėse). Gautą masę įtrinkite į galvos odą ir po 40-50 minučių išplaukite. Ši kaukė padeda išgydyti slenkančius plaukus arba esant pleiskanoms. Tokią kaukę daryti gydomaisiais tikslais reiktų 1 kartą per savaitę 2-3 mėnesius.

Trynių kaukė sausiems ir varginamiems pleiskanų plaukams. Ištrinkite kiaušinio trynį ir 1 valgomąjį šaukštą ricinos aliejaus. Ištepusios plaukus, kaukę palaikykite 3 valandas, o paskui kruopščiai išplaukite.

Trynių ir degtinės kaukė. Paruoškite masę iš 2 kiaušinių trynių, 1/2 stiklinės degtinės ir arbatinio šaukštelio amoniako spirito. Masę įtrinti į plaukus ir palaikyti 20-25 minutes, paskui kruopščiai išplauti šiltu vandeniu be šampūno.

Aliejaus kaukė. Jeigu plaukai trupa ir skilinėja, kruopščiai apkirpkite galus, o galvos odai kasdien darykite ricinos ir varnalėšų aliejaus bei citrinos sulčių kaukę. Visų komponentų imkite po lygiai. labai greitai pamatysite, kad plaukai tampa sveikesni.

2. Kaukės riebiems plaukams

Mėtų kaukė. Mėtos lapelius užplikinkite verdančiu vandeniu, šermukšnių uogas sutrinkite ir sumaišykite su mėtomis. masę atšaldykite ir įtrinkite į galvos odą 10 minučių.

Medaus kaukė. Du kiaušinio trynius ištrinkite su dviem valgomaisiais šaukštais medaus. Gauta košele ištrinkite plaukų šaknis, švelniai masažuodamos odą. Kaukė bus efektyvesnė, jei paliksite ją nakčiai, o galvą išplausite ryte.

Žolelių kaukė. Susmulkintus kiaulpienės ir mėtos lapelius užplikinkite verdančiu vandeniu ir palikite 45-60 minučių pastovėti. Atvėsusią košelę užtepkite ant galvos odos. Po valandos praskalaukite vandeniu be šampūno.

Spirito kaukė. kad plaukai ne taip greitai riebaluotųsi, galvos odą ištrinkite tirpalu, susidedančiu iš 50 g degtinės, 10 mg 3% boro spirito ir arbatinio šaukštelio citrinos sulčių. Kaukę darykite kasdien. Perplauti nereikia.

Pieno kaukė. 20-30 minučių prieš galvos plovimą plaukus galima ištepti kefyru arba kitu rūgščiu pieno produktu.

3. Kaukės, tinkančios visų tipų plaukams.

Konjako kaukė. Mišinys: 1 dalis konjako, 4 dalys ropinio svogūno sulčių, 6 dalys varnalėšos šaknų nuoviro. Mišinį įtrinkite 2-2.5 valandoms iki galvos plovimo. Rekomenduojama 2-3 kartus per savaitę.

Degtinės kaukė. Išmaišykite 1 valgomąjį šaukštą degtinės ir kiaušinio trynį. Kaukę įtrinkite į galvos odą ir laikykite 40 minučių. Plaukus perplauti bet kokiu žolelių nuoviru. Labai efektyvi slenkantiems plaukams.

Romo kaukė. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą ricinos aliejaus ir 1 šaukštą romo. Šiuo mišiniu ištrinkite plaukus ir palaikykite 1 valandą.

Alijošiaus kaukė. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą alijošiaus sulčių, 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, kiaušinio trynį ir vieną sutrintą česnako skiltelę. Įtrinkite šią masę į galvos odą ir apriškite galvą frotiniu rankšluosčiu. Palaikykite 40-50 minučių ir išplaukite šiltu vandeniu. Kad išvengtumėte nemalonaus česnako kvapo, praskalaukite plaukus mėtų, ramunėlių ar dilgėlių nuoviru.

Petražolių ir ricinos aliejaus kaukė labai efektyviai padeda esant stipriam odos pleiskanojimui. Sutarkuotas petražolės šaknis užpilkite ricinos aliejumi santykiu 1:5, pakaitinkite garų vonelėje 30 minučių, perkoškite. Įtrinkite šiltą masę 15-20 kartų per dieną. Esant būtinybei, procedūrą galima pakartoti dar kitą dieną.

Varnalėšų kaukė nuo pleiskanų. Moliniame inde sumaišykite po 20 g varnalėšų ir alyvų aliejaus bei 10 g šampūno. Ištepkite šia mase plaukus ir 2 minutes juos šukuokite įvairiomis kryptimis. Paskui užsidėkite polietileninę kepuraitę ir apvyniokite galvą frotiniu rankšluosčiu. Po 30 minučių praskalaukite galvą šiltu vandeniu ir leiskite plaukams natūraliai išdžiūti.

Profilaktiškai prieš slenkančius ir sausus plaukus: 1 arbatinis šaukštelis varnalėšų aliejaus, 1 šaukštelis medaus, 1 nedidelio svogūno sultys ir 10 g šampūno sausiems plaukams. Ištepkite šia mase plaukus ir 2 minutes juos šukuokite įvairiomis kryptimis. Paskui užsidėkite polietileninę kepuraitę ir apvyniokite galvą frotiniu rankšluosčiu. Po 30 minučių praskalaukite galvą šiltu vandeniu ir leiskite plaukams natūraliai išdžiūti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)