Fiziškai sveikam žmogui visiškas organizmo valymas nereikalingas. Jeigu visos organizmo funkcijos (kraujo, seilių, šlapimo, iškvepiamo oro, žarnyno mikrofloros, kepenų sudėtis ir rodikliai) yra normalūs, tai geriausia, ką galite padaryti – tai palaikyti juos optimalia mityba, teisingu fiziniu krūviu, darbo ir poilsio režimo laikymusi, tai yra viskuo, kas telpa į „sveiko gyvenimo būdo“ sąvoką. Bet koks kišimasis į normalius reguliacinius organizmo procesus šiuo atveju yra nereikalingas ir netgi kenksmingas, skelbiama žurnale „Sveikata iš gamtos“.

Neabejotinai bet koks natūralių savireguliacijos mechanizmų sutrikdymas lemia imuniteto susilpnėjimą, priešlaikinį senėjimą, intoksikaciją ir ligas. Tačiau ir šiuo atveju negalima sakyti, kad dėl to kaltas ypatingai didelis šlakų susikaupimas organizme. Reikia gydyti ligą ir nesityčioti iš kūno, kankinant jį žiauriais badavimais ar griežtu vegetarizmu.

Ypatingai pavojingi organizmo „valymai“ klizmomis, „riebalų metodai“ – varginant organizmą dideliais augalinio aliejaus kiekiais, urinoterapija. Kritikos neatremia ir „organų valymas“, kadangi bet koks valymas gali būti efektyvus tik taikant jį kompleksiškai, siekiant atkurti pažeistą sveikatą.

„Šlakai,“ išsiskyrę kepenų valymo augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis metu, – tai ne kas kita kaip paprastas fokusas, skirtas nepatyrusiems ir patikliems stebuklingų metodų mėgėjams.

Kepenų valymas

Kepenys – tai mūsų pagrindinis filtras, kraujo pripildytas organas, kuriame iš esmės negali kauptis „šlakai“. Niekur. O štai tulžies iš kepenų apykaita žarnyne tikrai gali būti pažeista. Tai galiausiai gali lemti akmenų susidarymą tulžies pūslėje. Norint pagerinti apykaitą ir atkurti vidinę kepenų sekreciją, medicinoje atliekami valymai, kurie atliekami tik tuo atveju, jeigu žmogus neturi akmenų.

Pavojinga: valyti kepenis augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Tvirtinama, kad galiausiai „akmenys lengvai pasišalina iš kepenų ir organizmo.“ Tačiau ši procedūra ne tik liguistai kankinanti, tačiau ir ypatingai pavojinga. Didelis augalinio aliejaus kiekis lemia labai stiprų tulžies pūslės sumažėjimą ir didelę apkrovą kepenims, kas gali ne pataisyti, o sugadinti medžiagų apykaitą ir daugelį šio organo funkcijų.

100 ml vienu kartu išgerto augalinio aliejaus gali sukelti kepenų ląstelių apriebėjimą , kas yra gydoma ilgai ir sunkiai. Be to, be papildomos apžiūros iš viso kategoriškai draudžiama naudoti kažkokias panašias į šias priemones. Jeigu tulžies pūslėje yra didesni nei 5 mm skersmens akmenys, tai po tokios operacijos galima lengvai pakliūti ant operacinio stalo.

Saugu: racionaliau atrodo vidinės sekrecinė kepenų funkcijos pagerinimas. Gydymo kursą galima atlikti 3–4 kartus per metus, tačiau vėl gi su sąlyga, kad neturite tulžies pūslės akmenų.

Vakarais į mineralinio vandens butelį įberkite 1 g rupios druskos. 150 ml mišinio pašildykite puode iki 70°С, perpilkite į termosą ir su šiaudeliu pastatykite prie lovos. Ryte, nesikeldama iš lovos, išgerkite gėrimą per šiaudelį ir pagulėkite 10 minučių ant dešinio šono. Ir taip kas rytą 16 dienų. Vieno butelio (0,5 l) jums pakaks 3 dienoms, o viso reikės 5 butelių mineralinio vandens. Toks metodas padeda kepenų–žarnyno tulžies apykaitai, normalizuoja kepenų funkcijas, lengvina alergijas, kurių išgydyti nepadeda net ir antihistamininiai preparatai.

Ką daryti, jeigu norisi „išsivalyti“

Daugeliu atvejų žmonės būna įsitikinę ne pačia valymo idėja, o sveikėjimu, darbingumo padidėjimu ir pan. Ir, geriausia, ką galima sau padaryti – tai pradėti gyventi sveiką gyvenimo būdą.

1. Susikurkite individualią sveikatos programą. Pradėkite laikytis dienos, mitybos, darbo ir poilsio režimo, sportuokite ir darykite kvėpavimo pratimus, atlikite vandens procedūras ir akupunktūrą. Programa gali būti labai individuali, tačiau ne sekinanti ir pakankamai lengvai įgyvendinama.

2. Atkurkite maisto virškinimo funkcijas. Atlikite tyrimus, nustatykite blogos savijautos priežastis. Tai gali būti ir tulžies pūslės sutrikimai, ir padidėjusi ar sumažėjusi sekrecinė skrandžio veikla, disbakteriozė. Be to, šiame etape svarbu pasitikėti gydytoju, o ne nepatikimų stebukladarių patarimais.

З. Nesustokite pusiaukelėje. Svarbiausia – kai pasijusite sveiki ir darbingi, nemesti veiksmingos programos, o išsiugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius visam gyvenimui. Juos galima koreguoti, keisti, tačiau jokiu būdu ne atsisakyti. Tuomet ir neteks kankintis pavojingais „organizmo gelbėjimo“ metodais.

Žarnyno valymas

Storosios žarnos mikroflora atlieka svarbų vaidmenį savireguliacijos procese. Tai kova su patogeniniais mikrobais, B grupės ir K vitaminų gamyba, pasilikusių fermentų, išskirtų viršutiniuose virškinamojo trakto dalyse ir tampančių kancerogeniniais apatinėse, naikinimas (tokiu būdu žarnyno mikroflora apsaugo mus nuo vėžio). Be to, ji sukuria tam tikras riebiąsias rūgštis, kurios padeda normaliai funkcionuoti kepenims. Ir tai dar ne visas sąrašas. Jeigu šios funkcijos bus sutrikdytos klizmomis, tai jų atkūrimui organizmui teks mobilizuoti milžiniškus rezervus, kurie vargu padės pailginti gyvenimą, o greičiau – atvirkščiai.

Pavojinga: valyti žarnyną klizmomis. Negalima rekomenduoti klizmų visiems ir visada, tai nemoksliška ir neprofesionalu. Netgi tuo atveju, kuomet tyrimai rodo mikrofloros sudėties pažeidimus, o reiškia, ir funkcijos sutrikimus, neverta užsiimti abejotinomis procedūromis ir ypatingai pavojinga savigyda. Kreipkitės į gastroenterologą: funkcijos atkūrimas – gydytojo prerogatyva.

Saugu: Dietologai rekomenduoja vartoti didelius kiekius skaidulų – pektinų. Jų yra daug obuoliuose, kriaušėse, moliūge, aguročiuose. Šie natūralūs sorbentai natūraliu būdu suriša visas žalingas medžiagos, įskaitant ir toksinus, kylančius iš žalingos aplinkos, ir pašalina juos iš organizmo. Išmokite pradėti dieną koše su obuoliais, bananais ir kitais vaisiais. Kruopos (ypatingai avižinės) taip pat pasižymi puikiomis savybėmis absorbuoti ir šalinti iš organizmo „visą purvą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)