Tyras alyvuogių aliejus labai naudingas sveikatai, jame gausu antioksidantų, uždegimus stabdančių ypatybių... jei tik aliejus iš tiesų tyras.

Pavyzdžiui, Amerikoje atliktas tyrimas parodė, kad 69 proc. į Kaliforniją importuojamo alyvuogių aliejaus neatitinka kokybės standartų, rašoma dailymail.co.uk.

Kaip patikrinti, ar alyvuogių aliejus tikrai geras?

Visada pažiūrėkite, ar ant butelio nėra mažo ingredientų sąrašo. Tikrai tyrame alyvuogių aliejuje neturėtų būti jokių priedų. Ir atsiminkite – jei alyvuogių aliejus atrodo per pigus, kad būtų geras, greičiausiai taip ir yra.

Vertingiausias yra pirmojo spaudimo ypač tyras alyvuogių aliejus (angl. „Extra Virgin Olive Oil“).

Geras alyvuogių aliejus dažniausiai parduodamas tamsaus stiklo buteliuose arba sandarioje metalinėje pakuotėje. Tokios pakuotės apsaugo nuo saulės spindulių, aliejus ilgiau lieka šviežias. Plastikinė tara paprastai rodo, kad aliejus nėra aukštos kokybės.

Nelaikykite aliejaus prie viryklės ar kitų karštų paviršių ar šaldytuve. Aliejaus laikymui puikiai tinka kambario temperatūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)