Apie 40-us metus organizmas keičiasi. Tyrimai rodo, kad nuo 30 iki 50 metų moterys netenka apie 15 kg raumenų masės, kurią pakeičia riebalų ląstelės. Tačiau tai ne tragedija, tik norisi sužinoti, kaip sulieknėti, kaip pakeisti mitybą ir gyvenimo būdą.

Kas vyksta?

Artėjant 40 metų, kiekviename organizme vyksta natūralūs pokyčiai – sulėtėja medžiagų apykaita, todėl dažnai pastorėjama, jei žmogus nesirūpina savo organizmu.

Ką daryti?

Nereikia laikytis specialių dietų, pakanka valgyti daugiau produktų, kuriuose yra vertingų maistingų medžiagų. Tada pagražės oda, nebus galimų nemalonių menopauzės simptomų. Kokie tie produktai? Dobilai, krapai, žiedadulkės, obuoliai, ryžiai, alyvuogės, slyvos, vitaminas E ir šalto spaudimo aliejai.

Kaip teisingai maitintis?

Jei didėja svoris, reiškia netinkamai maitinatės. Todėl nesiteisinkite amžiumi. Valgykite dažniau, nedidelėmis porcijomis, mažiau vartokite alkoholio, nerūkykite, venkite visko, kas skatina daugintis laisvuosius radikalus, kurie spartina senėjimo procesą. Jūs jau didelė mergaitė ir žinote, kad geriau gerti mažiau, bet kokybiškesnio alkoholio. Kraujotaką gerina ženšenis, jonažolės.

Vyrams į naudą produktai su cinku (jautiena, ankštiniai, riešutai), kuris gerina prostatos funkciją, B grupės vitaminų, folio rūgšties. Vyrams patartina valgyti avižų, avižinių dribsnių, vyšnių, migdolų, riebios žuvies, raugintų produktų.

Norite sulieknėti? Valgykite!

Dažnai vyresnės moterys, norėdamos sulieknėti, ima mažiau valgyti. Valgo tik iki 18 val., tik salotas, kuriose nėra angliavandenių. Ar tai išeitis? Mažiau valgyti – tiesus kelias į pragarą. Remiantis statistika galima teigti, kad vienos ištveria dieną, kitos – savaitę, dar kitos – mėnesį, bet tai tik laiko klausimas. Jei vakarienei valgot salotų, tai bent su mėsa, žuvimi.

Sprendimas mažiau valgyti priimamas kelioms dienos, paskui grįžtama prie senų įpročių. Kam atsisakyti angliavandenių? Geriau sumažinti jų kiekį. Optimalus derinys dienai: 30 proc. baltymų, 40 proc. angliavandenių, 30 proc. riebalų.

Eikite miegoti anksčiau

Mokslininkai padarė išvadą, kad nuolat gerai išsimiegančios moterys lieknesnės ir sudegina 33 proc. daugiau riebalų nei tos, kurios per mažai miega. Jei moteris užmiega iki vidurnakčio, pakankamai miega, jos organizme sumažėja hormono grelino, o hormono leptino gaminama daugiau. Grelinas stimuliuoja apetitą, leptinas signalizuoja apie sotumą, neleidžia persivalgyti.

Stebėkite skydliaukę

Daugeliui moterų nuo 40 iki 50 m. sutrinka skydliaukės veikla. Tokiu atveju sulėtėja organizmo gebėjimai deginti riebalus ir lieknėti.

Rinkitės su protu

Norint sulieknėti, reikia rinktis tinkamą maistą. Skaitykite produktų sudėtį, Sąrašo pradžioje yra ingredientai, kurių daugiausia, apačioje tie, kurių mažiausia. Nereikia pirkti produktų, kurių sudėties pradžioje įrašytas, cukrus, fruktozės sirupas, cukranendrių cukrus. Šie komponentai virsta riebalais.

Valykite organizmą

Po 40-ies žarnyno sienelės ima praleisti toksinus į kraują. Šiame amžiuje daugeliui žmonių iki 50 proc. suprastėja kepenų veikla. Rekomenduojama valyti žarnyną ir kepenis. Yra įvairių būdų, pasidomėkite. Kepenims sveika obuolių ir burokėlių sultys. O jei valgysite saulėgrąžų, žarnynas bus jums dėkingas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)