Gwyneth Paltrow: judėjimas ir įvairovė

Gwyneth Paltrow paslaptis – treniruočių įvairovė. Specialiai jai pratimų kompleksus sudaro asmeninė trenerė Tracey Anderson (ji treniruoja ir Madonną). Gwyneth pasakoja, kad pradėjo užsiiminėti joga būdama 25 metų ir treniravosi kasdien, taip pat buvo laikas, kai ji rimtai atsidavė pilatesui, tačiau tokių rezultatų, kaip užsiiminėjant su Tracey, jai nepavyko pasiekti niekada.

Pagrindinė Tracey Anderson taisyklė: pratimai turi būti įvairūs. Tuomet svoris mažės, o kūnas taps grakštus ir lieknas, be pernelyg stambių raumenų. „Kiekvieną kartą darydamos vieną ir tą patį pratimą jūs didinate savo raumenis. Labai svarbu keisti pratimus ir veikti raumenis skirtingai“, - sako ji. Tracey rekomenduoja kaitalioti bėgimą ir šuoliukus, šokius ir dviratį, pritūpimus ir pratimus presui, ir visa tai – pagal mėgstamą muziką.

Gerry Halliwell: joga geriau nei bet kokie vaistai

Dar būdama grupės „Spice Girls“ sudėtyje, Gerry buvo nepatenkinta savo formomis ir, bandydama sulieknėti, vos nepatyrė nervinio išsekimo. Tačiau vėliau dainininkė ėmė užsiiminėti joga ir pasiekė puikių rezultatų.

Gerry net išleido vaizdajuostes su pratimų kompleksu, pavadintu „Gerry joga“. „Kaip ir daugelis, buvau nepatenkinta savo išore ir ilgą laiką ieškojau būdų padidinti savęs vertinimą, ypač kalbant apie figūrą. Ir štai pagaliau pradėjau užsiiminėti joga, kuri padėjo ir tebepadeda man išlaikyti formą. Joga mus padaro stiprius ir energingus. Su ja negali lygintis jokie vaistai. Nepriklausomai nuo to, kokios formos esate, jei tik patikėsite joga, ji jums atsakys tuo pačiu“, – sako Gerry.

Madonna: darbas, darbas ir dar kartą darbas

Popmuzikos karalienė kasdien treniruojasi taip, lyg ruoštųsi ne išėjimui į sceną, o į olimpinį stadioną siekti aukso medalių. Kasdien žvaigždės dienotvarkėje – daugiau nei trys valandos rimtų, sunkių fizinių pratimų. Madona keliasi anksti ryte ir pradeda savo dieną nuo jogos seanso.

Dainininkė užsiima aštanga joga – tai kryptis, jungianti iki tol egzistavusias praktikas. Po pusryčių užsiėmimai tęsiasi: Madonna keliauja į pilateso studiją. Po kurio laiko, po lengvų pietų – vėl treniruotė. Tai gali būti bėgimas, pasivažinėjimas dviračiu, karatė užsiėmimas, plaukimas, užsiėmimai treniruoklių salėje, aerobika su Tracey Anderson, jojimas.

Renee Zelwegger: sportas nuskaidrina mintis

Kam, jei ne Renee, kuriai teko dėl filmo apie Bridžitą Džouns priaugti dešimt kilogramų, o paskui juos numesti, žinoti, kaip greitai sulieknėti? Aktorė metė svorį, pasitelkusi griežtą dietą ir gimnastiką su šuoliukais. Į kompleksą įeina įprasti šuoliukai, šuoliukai su šokdyne ir naudojant stepo platformą.

Tačiau svarbiausia – sportas suteikia Renee pasitenkinimą ir padeda jai pasiekti harmoniją. „Sporto salė – mano terapija. Man reikia atsikratyti įvairių minčių, praleisti laiką su savimi, nuskaidrinti mintis, apgalvoti viską, kas mane gali jaudinti. Tai ne tikslas, bet toks malonus šalutinis poveikis“, - sako aktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją