12
Kitas

3 dienų dietos valgiaraštis

Jaunystės ir grožio paslaptys

2006 m. Sophia Loren pozavo garsiam „Pirelli“ kalendoriui ir grožiu nė trupučio nenusileido jaunesnėms kolegėms. „Oskaro“ laureatė užaugino du sūnus ir pastaruoju metu gyvena Šveicarijoje. Moteris teigia, kad griežta dieta ir kasdienė mankšta yra jos jaunystės ir energijos paslaptis.

Aktorė visiems pataria atkreipti dėmesį į tai, ką deda į burną, vengti riebaus maisto. Jos pačios mitybos pagrindą sudaro salotos, daržovės, makaronai, šiek tiek liesos mėsos, labai mažai duonos ir daug vaisių. Tačiau S. Loren patinka kartais pasimėgauti saldumynais.

Ruošdamasi svarbiam renginiui aktorė griebiasi ir savo sukurtos 3 dienų dietos. Tuomet moteris renkasi tik itin sveiką maistą ir griežčiau riboja suvartojamų kalorijų kiekį. Be to, Sophia kas rytą 45 min. daro tempimo pratimus ir atsilenkimus, mažiausiai valandą per dieną vaikšto gryname ore ir prausiasi po vėsiu dušu – tai padeda išlaikyti raumenų tonusą.

Dar viena aktorės grožio paslaptis – poilsis ir teigiamas požiūris. 21 val. S. Loren eina miegoti, o pabunda apie 5 val., tačiau leidžia sau lovoje pasivartyti iki 8 val. Vis dėlto svarbiausias dalykas, kurį aktorė nuolat pabrėžia, yra mokėti džiaugtis gyvenimu. Ji stengiasi vengti streso ir viską vertinti teigiamai.

Svarbiausios 3 dienų dietos taisyklės

Per dieną stengtis suvartoti ne daugiau nei 1000 kcal. Laikydamiesi dietos, turėtumėte atsisakyti nereikalingo ir tuščio maisto bei užkandžių, pavyzdžiui, tortų, pyragaičių, gėrimų su daug cukraus. Norėdami pasilepinti saldesniu maistu, galite rinktis šviežius arba džiovintus vaisius.

Per pusryčius patariama suvartoti apie 500 kcal.
Kasdien valgyti tuo pačiu laiku. Rekomenduojama per dieną valgyti bent 5 kartus – 3 pagrindiniai valgymai ir pora lengvų užkandžių. Idealu, jeigu per pietus suvartojama apie 200 kcal.

Jeigu po darbo dienos labai norisi valgyti, galite išbandyti paprastą triuką – maistą dėtis į mažesnę lėkštę. Tuomet atrodys, kad suvalgote daug, nors iš tiesų į nedidelės talpos indą telpa kur kas mažiau. Vakarienei puikiai tiks daržovių troškinys arba žuvis.

Nepamiršti gerti daug skysčių. Tinkamiausias pasirinkimas – vanduo, šviežiai spaustos sultys, arbata. Patariama vengti saldžių ir gazuotų gėrimų.

Sophios Loren patarimai

Nepiktnaudžiauti sūriu ir grietinėle.

Aktorė iš valgiaraščio išbraukė lengvus užkandžius ir per dieną valgo tik 3 kartus, pasimėgaudama vaisių desertu.

Kasdien išgerti stiklinę rauginto alaus mielių gėrimo ir suvalgyti ananasą.

S. Loren kartą per 3 mėnesius valosi organizmą. Tada ji nieko nevalgo, tik geria šviežiai spaustas sultis ir nesaldintus gėrimus.
Nerūkyti ir nevartoti alkoholio.

12
Kitas

3 dienų dietos valgiaraštis