Atsiranda tokie pasiteisinimai kaip: tingiu, neturiu laiko arba kitą mėnesį, o gal net kitais metais. Sunku save nugalėti, nors realybėje nesame visiški bevaliai. Tad svarbiausia - žengti pirmą žingsnį. Pradėjus sportuoti pasijusite žvaliau ir pamatysite koks pagaus azartas pamačius pirmus rezultatus.

Trūksta motyvacijos? Pasvarstykite apie sporto naudą

Jei pradėsite galvoti apie naudą, kurią sportas teikia sveikatai, tai fizinė veikla saugo mus nuo širdies ligų, taip pat nuo per didelio kraujospūdžio.

Būdami geros fizinės formos, daug lengviau įveiksite įvairiausius stresus ir depresijas. Jei jau dabar jaučiatės prislėgti, liūdni, dažnai stresuojate, tai ženklas, kad metas pradėti mankštintis.
Fiziniai pratimai gali padėti, jei kankina nemiga: jie veikia daug geriau nei stiklinė šilto pieno ar avių skaičiavimas.

Be to, sportas tvirtina kaulus ir raumenis, tad senatvėje sumažėja rizika susirgti osteoporoze (kaulų išretėjimu, liga, kuri ypač būdinga moterims). 

O kaip gi sportas veikia mūsų kūnus?

Reguliarus sportas padės atrodyti puikiai, numesti nereikalingą svorį arba tiesiog išlaikyti dabartinį.

Sutvirtins raumenis

Kitaip tariant, padės jaustis puikiai. O jei būsite patenkinti savimi, proporcingai stiprės ir pasitikėjimas.

Tad pagalvokite: ar geriau keletą kartų per savaitę pasportuoti, ar nuolat gadintis nuotaiką žiūrint į veidrodį. Ypač drabužių parduotuvėje.

Ir pabaigai

Sportas teikia energijos: sėdėdami ir nieko nedarydami jausitės vangiai. Tad kuo ilgiau sėdėsite, tuo bus sunkiau pagaliau atsistoti.

Na, o jei po darbo svajojate tik apie minkštą sofą, vis dėlto pabandykite visą per dieną susikaupusį blogį išlieti sportuojant, atlikite šios dienos treniruotę. Veikia stebuklingai.

O dabar „Judam kartu“ ir trenerė Rasa Šaučiūnienė siūlo atlikti efektyvią kalorijų deginimo treniruotę.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!