Prie svarbių žilumo priežasčių galima priskirti skydliaukės ligas, vitamino B12 stoką, rūkymą, anemiją, ankstyvą menopauzę. Visa tai kenkia melanocitams, o galiausiai paskatina ankstyvą pražilimą.

Štai keli natūralūs receptai, kurie gali sulėtinti žilų plaukų atsiradimą ir sumažinti jų kiekį.

1. Valgykite daugiau baltyminių produktų – kiaušinių, mėsos, sojų, kruopų, grūdų.

2. Į savo racioną stenkitės įtraukti maisto produktus, turinčius daug mineralų ir geležies, taip pat vitaminų A ir B – bananus, pomidorus, jogurtą, džiovintus abrikosus, žalias daržoves, šparagines pupeles, kepenėles, saulėgrąžų sėklas.

3. Efektyvios ir specialios kaukės plaukams. Pasigaminkite kaukę iš jogurto, chna miltelių ir ožragių sėklų. Gautą masę užtepkite ant plaukų ir palaikykite 3-4 val. Po to išplaukite plaukus šampūnu.

4. Streso vengimas – paprastas ir efektyvus būdas nepražilti.
Prisiminkite tai. Pasistenkite mažiau nervuotis ir jaudintis. Vieni žmonės pražyla jau 27 metų, o kiti ir sulaukę 50-ies dar nebūna žili. Taip pasireiškia išgyventos stresinės situacijos. Yra daug metodų, kaip sumažinti nerimą bei įtampą – meditacija, fiziniai bei kvėpavimo pratimai, poilsis.

5. Dukart per savaitę įtrinkite plaukų šaknis tirpintu sviestu.

6. Sumaišykite medų su tarkuotu imbieru ir laikykite šį mišinį indelyje. Kiekvieną dieną suvalgykite po 1 arbatinį šaukštelį tokio medaus. Tai efektyvi priemonė nuo žilumo.

7. Prieš miegą taip pat naudinga įtrinti plaukų šaknis kokosų aliejumi. Rytą galvą reikėtų ištrinkti.

8. Puiki priemonė nuo žilumo yra indiškieji agrastai. Juos reikėtų sudžiovinti ir reguliariai vartoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)