Spalvų teorija

Visi spalvų šešėliai ir jų variacijos yra paremti raudona, mėlyna ir geltona spalvomis. Jei vienodomis dalimis sumaišysime šias spalvas, gausime juodą. Jei visas tris išimsime, mums liks balta. Iš šios paletės galite sumaišyti bet kokią spalvą. Skamba per daug jau paprastai, ar ne? Jums tiesiog reikia žinoti, kas atsitinka, kai sumaišote dvi pirmines spalvas, nes taip geriausia išsiaiškinti, kuri geriausia tinka, norint paryškinti jūsų akių spalvą.

Sumaišius dvi pirmines spalvas, gauname trečiąją, arba papildomą spalvą, ir šis mišinys papildo liekančią pirminę spalvą. Sumaišydami raudoną ir mėlyną, gauname violetinę, o ši yra geltonos papildas. Jei geltoną daiktą padėsite prie violetinio, atrodys, kad abi spalvos suintensyvėja. Štai kodėl Velykos yra taip puikiai atrodanti šventė.

Sumaišydami geltoną ir mėlyną, gauname žalią, kuri papildo raudoną. Paprastai šios kombinacijos yra gausu per Kalėdas.

Galiausiai, yra raudonos ir geltonos kombinacija. Gauname oranžinę, kuri tuomet papildo mėlyną.

Norėdami išgauti tam tikras variacijas, galite keisti pirminių spalvų kiekius. Jei mėlynos ir geltonos spalvų derinys nuo 50/50 pasikeis į 75/25, tai gautoji žalia bus panaši į miško žalumą. Jei formulė pasikeičia į 25/75, žalia bus labai ryški. Jei pridėsime baltos spalvos, ji pašviesės, jei juodos – patamsės, tačiau mes vis tiek dirbame tik su trijų spalvų kombinacija.

Šilta prieš šaltą

Išskaidykime vaivorykštės spektrą į dvi grupes – šiltas ir šaltas spalvas. Jei jūsų akių spalva pažymėta prie šaltesnių tonų, tai jas paryškins šilti tonai. Jei jūsų akių spalva yra šilta, tuomet jas paryškins šalti tonai. Žinau, kad visa tai skamba labai sudėtingai, tačiau patikėkite manimi, kai tik tai suprasite, jums daugiau niekada nekils klausimas, kuri spalva jums tinka, o kuri – ne.

Šiltos				Šaltos

ruda juoda kreminė balta auksinė sidabrinė geltona pilka oranžinė rožinė persikų alyvinė žalia slyvų chaki mėlyna rūdžių violetinė smėlio raudona bronzinė vario

Jei norite išlikti natūrali, rinkitės savo akių spalvos toną. Jei norite kontrasto, rinkitės priešingą toną. Taigi, kokios spalvos tinka, jeigu jūsų akys yra:

Mėlynos

Jei norite natūralios išvaizdos, ieškokite pilkos, sidabrinės, mėlynos, šaltos rudos ir šviesiai violetinės spalvų tonų. Jei norite kontrasto, ar kad jūsų akys atrodytų dar mėlynesnės, rinkitės auksinės, šiltos rudos, rausvai rudos, persikų, vario ar bronzos atspalvius.

Žalios

Natūraliausiai atrodys auksinė, šviesiai žalia, ruda, kreminė ar smėlio spalvos. Kitoje spektro pusėje, jums tiks dramatiškos, tai violetinė, šilkmedžio uogos, slyvų, rusva, raudonai rusa, rožinė ir rausva spalvos.

Rudos

Jums pasisekė, nes jums tinka daugiausia atspalvių. Visi šiltieji tonai – ruda, auksinė, bronzinė, rūdžių, sodriai žalia atrodys natūraliai. Jei pasirinksite šaltesnes spalvas, jūsų žvilgsnis sustiprės. Prie tokių spalvų priskirsime sodrias slyvų, juodą, tamsiai rusvą ir vidurnakčio mėlynumo spalvas.

Rusvos

Jūsų akių rudumą išryškins šiltesni tonai – auksinė, smėlio, rūdžių, ruda, kreminė ir netgi žalia. Jei norite pabrėžti savo akių žalesniąją pusę, eikite tiesiai prie šaltesnių tonų. Rožiniai rusva, alyvinė, slyvų, šilkmedžio uogų ir visi rausvi atspalviai paryškins žalumą ir padarys jį pastebimesniu.

Tarpinė tarp žalios ir mėlynos

Kokia gi jūs laiminga mergina! Turėdama tokias akis, galite rinktis, kokiomis šiandien pasirodysite. Jei pageidaujate mėlyno žvilgsnio, rinkitės šiltesnius tonus – auksinius, rudus, vario, bronzos, rūdžių ir smėlio. Jei norite žalių akių, naudokite tokius šešėlius, kurie paryškina žalumą – rausvai rudą, slyvų, rožinę, violetinę ir šiltas žalias spalvas.

Violetinės

Ši akių spalva yra šiek tiek sudėtinga, tačiau kadangi keletas jūsų tokias akis turite, aš jums padėsiu. Šią spalvą galite sulieti su violetiniais arba slyvų spalvos šešėliais arba ją išryškinti geltonais ar auksiniais tonais.

Gintaro spalvos

Tai yra dar viena akių spalva, kurią galite panorėti suderinti su auksine arba sodresne ruda ar bronzine spalva, arba suteikti joms kontrastą violetinės spalvos pagalba, kuri išryškintų geltonus akių spalvos tonus.

Dar viena gudrybė yra tokia – galite naudoti spalvą, kuri yra tokio pat atspalvio kaip ir jūsų akys, kaip akių šešėlių pagrindą ir kaip akcentą uždėti vieną kontrastinę spalvą. Tai puikiai tinka vakariniam grimui ir leidžia jums pasinaudoti madingomis spalvomis, per daug neišryškinant savo akių.

Nebijokite eksperimentuoti su spalvomis. Juk bet, ko, kas į jus žiūri, žvilgsnis pirmiausia krenta į jūsų akis – todėl verta sukurti ilgalaikį įspūdį!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją