Dietologai vieningi – po šešių valandų vakaro nieko nebevalgyti nėra gerai, nes organizmas lieka be maisto daugiau kaip 12 valandų. Geriausia išeitis – užkąsti ko nors lengvo likus trims valandoms iki miego.

Taigi, kokie produktai tiktų vėlyvai vakarienei? Tai visų rūšių šviežios daržovės (pomidorai, agurkai, morkos, kriaušės, paprika, burokėliai, salierai) ir vaisiai (citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės, granatai, bananai). Geriausiai iš čia išvardintų tinka obuoliai, citrusiniai vaisiai ir salierai.

Salieras – ypatinga daržovė. Tai stebuklingas maistas svajojantiems sulieknėti, juk salierų virškinimui sueikvojama daugiau energijos nei iš jų gaunama.

Taip pat likus trims valandoms iki miego galima valgyti žuvį, virtą ar paruoštą garuose, kefyrą, neriebią varškę. Jei vis tiek jaučiate alkį, galima suvalgyti gabalėlį virtos vištienos krūtinėlės.

Tačiau atsiminkite, kad prieš miegą svarbu valgyti nedideliais kiekiais – vienas obuolys, viena stiklinė kefyro ar gabalėlis žuvies. Persivalgyti jokiu būdu negalima.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)