Tiems, kieno išsekusi nervų, širdies ir kraujagyslių sistema, skauda sąnarius, žuvies patiekalai padės žymiai pagerinti savijautą. Į kasdienį daugelio šalių gyventojų racioną įtraukiami žuvies produktus. Dažniau valgant žuvies, malonu stebėti, kaip tirpsta kilogramai.

Dietologai šią dietą rekomenduoja, nes žuvyje daug vitaminų, baltymų ir riebiųjų rūgščių. Taigi laikantis žuvies dietos ne tik nėra sunku, bet ir organizmas sustiprėja.

Žuvis ir jūros gėrybės – mikroelementų šaltinis: tai jodas, fosforas, floras, cinkas ir daugelis kitų. Nuolat valgant žuvies, organizmas apsivalo nuo cholesterino, sustiprėja imunitetas, smegenys ima veiksmingiau funkcionuoti.

Vertingiausios žuvys: lašiša, upėtakis, skumbrė, tunas, paltusas. Jei norite sulieknėti, šias rūšis geriau keisti liesesnėmis žuvimis.

Žuvų patiekalai vertingi, nes juos valgant greitai pajuntamas sotumas, o kalorijų pertekliaus nebūna. Žuvis – mažai kalorijų turintis produktas, kuris puikiai tinka dietoms.

Jei nusprendėte kelias dienas maitintis žuvies produktais, vertėtų pasiarti su gydytojais, ypač jei kuriai nors žuviai turite alergiją.

Galimas toks žuvies dietos variantas: pusryčiams – virtas kiaušinis, kefyras ar jogurtas (liesi). Po pusės valandos galima pasirinktinai suvalgyti: granatą, apelsiną arba kivį. Galima gerti nesaldintos žaliosios arbatos.

11 val. – antri pusryčiai: gabalėlis žuvies ir stiklinė vandens. Po dvidešimties min. suvalgykite dar gabalėlį žuvies su daržovėmis. Pirmojo gabalėlio masės – 50 g., antro – 200 g.

Pietūs prasideda nuo 300 ml vandens, o po 15 min. galima suvalgyti 200 g žuvies arba jūros gėrybių. Žuvį galima valgyti su salotomis arba apšlakstyti citrinos sultimis. Garnyrui tiks šparaginės pupelės, saldžiosios paprikos, kopūstai, žalumynai, burokėliai. Gerti galima praėjus dviem valandoms po valgio.

Pavakariams suvalgykite varškės arba išgerkite kefyro.

Vakarienę pradėkite nuo stiklinės vandens, paskui pereikite prie žuvies su daržovėmis ar jūros gėrybių. Salotas iš daržovių galima pagardinti jogurtu, citrinos sultimis.

Prieš miegą gerkite liekninamąją arbatą. Laikantis žuvies dietos nevalgoma mėsos, kruopų, saldumynų, sūdytų ir rūkytų gaminių.

Keli patarimai besilaikantiems žuvies dietos:

Žuvies patiekalams patartina rinktis liesą žuvį: jūros lydeką, menkę. Žinoma, galima suvalgyti ir riebesnės žuvies: lašišos, kuprės, skumbrės. Garnyrui nevalgykite bulvių, baklažanų, ridikų. Šiai dietai produktus geriausia virti, troškinti, kepti orkaitėje, nekepti.

Galima vartoti prieskonius, aitriąsias paprikas, gerti raudonojo vyno (daugiausia – po 100 g du kartus per savaitę).

Laikantis šios dietos sumažės svoris, pagerės sveikata, organizmas gaus naudingų medžiagų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)