1 pratimas skirtas preso raumenims. Atsisėskite ant kamuolio, rankas sudėkite už galvos ir atlikite atsilenkimus. Pratimas – lengvas, tereikia išlaikyti pusiausvyrą ant kamuolio.

2 pratimas taip pat skirtas stiprinti preso raumenis. Tik šį kartą atsilenkimai atliekami sulenktas kojas užkėlus ant kamuolio.

3 pratimas skirtas dubens ir kojų raumenims stiprinti. Kojos lieka toje pačioje padėtyje ant kamuolio. Kelkite dubenį ir stumkite kamuolį tolyn. Grįžtant į pirminę padėtį dubens ant žemės nepadėkite. Dubens raumenys visada turi būti įtempti.

4 pratimas taip pat skirtas dubens bei kojų raumenims stiprinti. Likite gulėti ant kilimėlio. Vieną koją dėkite ant kamuolio, kitą ištieskite į viršų. Ištiestą koją kelkite aukštyn dubens pagalba. Grįžtant į pradinę padėtį dubenį nuleiskite iki žemės.

5 pratimas skirtas rankų raumenims. Pratimui atlikti reikės sportinės gumos. Jei neturite, galite pakeisti 0,5-1 kg svareliais. Pėdomis prispauskite gumą, rankas laikykite prie šonų. Kelkite per alkūnes sulenktas rankas iki pečių ir vėl nuleiskite į pradinę padėtį.

6 pratimas skirtas pečių juostos raumenims stiprinti. Pratimas atliekamas su gumą arba tuo ką turite namuose. Šiek tiek sulenktas rankas kelkite į šonus iki pečių lygio. Atliekant šį pratimą kūnas truputėlį turi būti pasviręs į priekį.

7 pratimas skirtas klubams ir kojoms. Atliekami kryžminiai įtūpstai į šonus. Vieną koją statykite kryžmai kitos kojos ir padarykite įtūpstą.

8 pratimas skirtas viso kūno raumenims. Kojos plačiai, pašokant kojas suglauskite ir vėl grįžkite į pradinę padėtį plačiai. Viso pratimo metu turite būti pritūpę.

Šį kartą tiek. Būkite sportiški, sveiki ir stiprūs. Jei norite pasiekti gerų rezultatų, derinkite treniruotes kartu su mityba. Nors ir trumpa treniruotė kasdien gerina nuotaiką ir priartina prie tikslo.