Apie 70 procentų lietuvių laisvalaikiu neužsiima jokia sportine veikla. Skaičiai – gąsdinantys ir stebinantys, nors informacijos apie fizinio aktyvumo naudą ir būtinybę yra labai daug.

„Kai pakalbinu nesportuojančias moteris, kodėl jos taip elgiasi, išgirstu įvairių pasiteisinimų. Kai kurie jų sukelia šypseną, kiti nuliūdina“ – sako trenerė Jurga.

Pusiau juokais, labiau - rimtai ir su visa pagarba moterų nuoširdumui, norėčiau draugiškai pakomentuoti kai kuriuos išgirstus teiginius kodėl jos nesportuoja.

Neturiu laiko, negaliu skirti kelių valandų per savaitę sportui – sportuokite „nesportuodamos“!

Vietoje lifto lipkite laiptais, paėjėkite porą stotelių iki darbovietės, pastatykite automobilį galutinėje prekybos centro aikštelės eilėje, laukdami prie kasos ar stotelėje atlikite raumenų įtempimo pratimus, pamankštinkite kaklą, nugarą ir pečius sėdėdami savo darbo vietoje.

Sporto klubuose – tik madas demonstruojančios pamaivos – sporto klubai teikia paslaugas savo klientams.

Jei prekybos centre galvojame apie tai, kokias prekes įsigysime, ar jos kokybiškos ir pan., sporto klube turėtume galvoti apie mankštą ir jos poveikį. Pasirinkite studiją ar klubą, kuris jums teikia norimas paslaugas, analizuokite treniruočių kokybę, o ne kaimynės ant bėgimo takelio aprangą. Ir apskritai – dažniausiai šalia esantys žmonės apie mus išvis negalvoja , nes galvoja apie save.

Aš tiek priaugusi svorio, kad vieni lašinukai, nėra raumenų. Pirmiausia svorio turiu numesti – šita keistai juokinga frazė – dažniausiai mano girdimas nesportuojančių moterų pasiteisinimas! Noriu patikinti, kad turint viršsvorio, raumenukai niekur nedingsta, jie visi yra, tik „paslėpti“ po riebaliniu sluoksniu. Mankštinantis raumenys įgaus geresnį tonusą ir „nutirpus riebalams“ kūno formos bus tikrai dailesnės. Tik pačią mankštą pasirinkite protingai, pasitarkite su kompetentingu specialistu.

Nebesu jauna, nieko nebepasieksiu ir nebepadarysiu, tad ar verta – kuo vyresnis amžius, tuo labiau mūsų sveikata ir savijauta priklauso nuo gyvenimo būdo.

Todėl senjorėms sportuoti būtina. Fizinis aktyvumas padės sustiprinti sveikatą, atitolins senėjimo procesus. O kūno fizinės savybės – jėga, ištvermė, lankstumas, koordinacija ir kitos – lavinamos gerėja . Taigi – jūsų pasirinkimas, kokia vyresnio amžiaus dama būsite – prastos savijautos ar stipria, žydinčia ir energinga.

Man sportuoti nebereikia – aš daug judu darbe (sode, darže) ir taip pavargstu nuo visko, kad norisi tik gulėti grįžus namo.

Apgailestaudama turiu pastebėti, kad kirpėjos, siuvėjos, pardavėjos, buhalterės (profesijų sąrašą galima tęsti ilgai) dirbdamos ilgas valandas, nedažnai susimąsto apie neigiamas sunkaus fizinio krūvio, stovimų ir sėdimų padėčių pasekmes. Jei po tokio darbo dar laukia „sveikatinantis savaitgalis“ palinkus virš lysvės darže, rezultatai tikrai bus ir patys nemaloniausi. Todėl būtina atlikti raumenų stiprinimo, tempimo ir atpalaidavimo pratimus, protinį darbą pakeisti fiziniu.

Viena į sporto klubą neisiu, nedrąsu – padarykite tik vieną dalyką – ateikite.

Į sporto klubą, studiją, seminarą, parodomąją treniruotę. Atėję sutiksite daug tokių pat – nelabai sportiškų, nedrąsių, ne viską mokančių. Garantuoju, kad kartu sportuodami tapsite gerais bičiuliais, nes niekas taip nesuvienija kaip bendra įdomi veikla.

Esu liekna, graži, kam vargti – mėgstu sakyti, kad fizinis grožis ir jo palaikymas – tai teigiamas „šalutinis“ sporto poveikis. Aktyvi fizinė veikla visų pirma stiprina sveikatą, suteikia gerą savijautą, puikią nuotaiką. O be šių esminių dalykų fizinis grožis – nieko nevertas, neilgai trunkantis reiškinys.

Nemėgstu susibūrimų, norėčiau sportuoti savarankiškai – turite visas galimybes tai daryti. Tereikia paieškoti tinkamų mankštų programų internete.

Atėjus pavasariui, linkime nusimesti ne tik sunkius žieminius rūbus, bet ir atsikratyti nereikalingų nuostatų bei kompleksų. Apsiauti sportinius batelius, pasipuošti šypsena ir pradėti mankštintis. Pradėkite nuo šios lengvos, bet efektyvios treniruotės turintiems antsvorio.