Blogos nuotaikos ir visos suirzusios dažnai griebiamės pačių radikaliausių dietų arba aliname save, liedamos devintą prakaitą. Todėl įsivaizduoti, kad sportas ir sveika gyvensena gali būti malonumas, retai kada pavyksta.

Kaip teigia pilateso ir kalanetikos trenerė Aistė Malakauskaitė, atradus šias treniruotes požiūris į sportą kardinaliai pasikeičia.

„Nei vienai iš mūsų nereikia 7 dienas per savaitę lieti prakaito sporto salėje, kad pamatytume mus džiuginančius rezultatus. Pakoregavusios mitybą ir reguliariai, 3 kartus per savaitę darydamos pilateso pratimus, galime turėti stangrų, lankstų ir liekną kūną“, - teigia trenerė.

Trenerės A. Malakauskaitės siūloma pilates treniruotė su kamuoliuku skirta viso kūno raumenims. Kadangi treniruotė nėra intensyvi, tinka bet kokio fizinio pasirengimo žmonėms. Tiek žengiantiems pirmus žingsnius sporto pasaulyje, tiek norintiems po intensyvių treniruočių išjudinti giluminius raumenis.

Šios treniruotės tikslas - sujungiant judesius skirtingiems kūno raumenims ir atliekant taisyklingą, gilų kvėpavimą stiprinti ir tonizuoti raumenis, gerinti laikyseną ir lankstumą, ugdyti pusiausvyrą.

Treniruotės metu ypatingas dėmesys skiriamas juosmeninės stuburo dalies stabilizavimui, dubens dugno ir pilvo raumenų stiprinimui, judesių koordinacijai gerinti.

Po treniruotės jausitės ne tik pakylėtos, pasitikinčios savimi, tačiau su kiekviena treniruote matysite teigiamus pokyčius. Gražės Jūsų laikysena, tapsite lankstesnės, kūnas bus stangrus ir tvirtas.

Žinoma, norėdamos pasiekti mus džiuginančių rezultatų, turime nepamiršti, kad tik subalansuotos mitybos pagalba galime tikėti tai, ko norime. Trenerė A. Malakauskaitė rekomenduoja valgyti dažnai mažomis porcijomis ir po kiekvienos treniruotės vadovautis taisykle: 1 val. nieko nevalgyti, tik gerti daug vandens.

Taigi, nieko nelaukdamos imkite kilimėlius, nusiteikite kitokiai, nei iki šiol Jūsų išbandytos treniruotės ir atraskite sporto malonumą iš naujo!