Joga siūlo įvairią fizinę bei emocinę naudą, kas seksualinius santykius su partneriu daro malonesnius ir reikšmingesnius, rašo www.community.gaiam.com.

Nesvarbu, ar seksualinio gyvenimo pagyvinimas yra pagrindinis jogos užsiėmimų tikslas, ar tik malonus šalutinis poveikis, prisiminkite šią informaciją ir galbūt tai bus dar viena priežastis užsiimti joga.

Jausmingumas

„Joga yra seksuali, – teigia Colleenas Saidmanas, vienas iš Yoga Shanti centro Niujorke įkūrėjų. -Ar dažnai būnate tiek mažai apsirengę ir iškėlę savo užpakalį į viršų?“

Subtiliau kalbant, joga padeda geriau suprasti kūno pojūčius, įskaitant ir tuos pikantiškus, kuriuos patiriame sekso metu. Be to, tai padeda atsikratyti įkyrių minčių, kurios gali trukdyti jums mėgautis įvairiais patyrimais mokantis, linksminantis su draugais, o taip pat ir lovoje.

Pasitikėjimas

Neseniai buvo nustatyta, kad žmonės, užsiimantys joga, su amžiumi priauga mažiau svorio nei tie, kurie ja neužsiima. Ir nors vien jau tai yra akivaizdus privalumas, ilgalaikiai jogos užsiėmimai išmoko mus gerbti savo kūną.

„Per jogą mes sužinome, kiek nuostabių dalykų sugeba kūnas, ar tai būtų stovėjimas ant rankų, ar gilus atsipalaidavimo jausmas, – sako C.Saidmanas. - Joga padeda mums pamilti savo kūną“.

Energija

Kuris iš mūsų niekada nėra užsnūdęs sekso metu arba pajutęs kylantį susijaudinimą, bet buvęs toks pavargęs, kad mieliau pasirinkęs miegą?

Nacionalinis Miego Fondas neseniai atliko tyrimą, kuriuo nustatė, jog trečdalis moterų atsisako sekso dėl nuovargio.

Harvardo medicinos mokykloje (JAV) atliktas klinikinis tyrimas parodė, kad 8 savaitės paprastų jogos pratimų namuose žymiai pagerino žmonių, kenčiančių nuo chroniškos nemigos, miego kokybę. Taigi viskas susiję: jogos pratimai, geresnis miegas, daugiau sekso.

Intymumas

Joga veikia ne tik mūsų kūną, ji taip pat padeda būti nuoširdesniais ir atviresniais.

„Joga padeda sluoksnis po sluoksnio pašalinti mūsų gynybinius mechanizmus ir priartėti prie tikrosios savo prigimties, kuri yra mylinti ir užjaučianti, – teigia C.Saidmanas. - Nusiėmę gynybinius šarvus, galime kur kas atviriau bendrauti su kitais, kur bebūtume, darbe ar miegamajame.“

Stipresni orgazmai

Fiziniu požiūriu, daugelis jogos pozų, pavyzdžiui, upavista konasana, aktyvina kraujotaką dubens srityje. Mūsų sėsliame pasaulyje, dubens srities raumenys dažnai būna suvaržyti.

„Pagrindinės kūno arterijos eina per dubenį. Jei jos suspaustos, kraujas, deguonis ir energija negali patekti į reprodukcinius organus taip, kaip turėtų,“ – aiškina C.Saidmanas.

Kitas svarbus jogos aspektas, susijęs su dubens raumenų stiprinimu, sanskrito kalba vadinasi mula bandha.

Specifinės pozos

Štai dvi iš daugelio pozų, galinčių įnešti daugiau malonumo į jūsų buduarą:

Upavista Konasana (platus kampas)

Kaip ją atlikti: atsisėskite ant žemės plačiai praskėtę kojas, kojų raumenys turi būti įtempti, o keliai ir kojų pirštai „žiūrėti“ į viršų. Lenkite liemenį į priekį kiek galite. Pabūkite tokioj pozoj nuo 5 iki 10 gilių įkvėpimų.

Seksualinė nauda: aktyvina kraujotaką, o kartu ir pojūčius dubens srityje.

„Turėjau mokinių, kurie pajusdavo orgazmą nuo šios pozos,“ – šyptelėjo C.Saidmanas.

Baddha Konasana (taip pat žinoma kaip batsiuvio poza)

Kaip ją atlikti: atsisėskite sulenkę kelius, kad pėdos liestųsi. Lengvai laikydamiesi už kojų nykščių, lenkitės į priekį virš kojų (nugara šiek tiek sulenkta). Pabūkite tokioj pozoj nuo 5 iki 10 gilių įkvėpimų.

Seksualinė nauda: pagerina šlapimtakių būklę, stiprina gimdą. Mažina dirglumą, nerimą ir nuovargį - tai trys dažniausios priežastis, dėl kurių kartais atsisakome sekso.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją