Sverdama 111 kg ne tik jaučiausi kaip išsipūtęs balionas, bet ir pasirodė pirmieji sveikatos sutrikimai: depresija, pirmi diabeto požymiai. Niekur nenorėjau eiti ar bendrauti su žmonėmis. Vis kas kur nors kviesdavo visada atrasdavau priežastį atsisakyti. Negalėjau net į veidrodį žiūrėti. Tada ir nusprendžiau keistis. Visada būsiu dėkinga savo vyrui už nuostabią dovaną - bėgimo takelį, kurį gavau praėjusių metų kovo mėnesį. Tada ir prasidėjo mano kelionė į dabartį.

Sunku buvo įveikti pradžią, bet po kelių savaičių sporto ir mažėjančių kilogramų, supratau kad tai ne prievolė, o tikras malonumas. Geriausia motyvacija buvo mažėjantys skaičiukai ant svarstyklių ir mažesni rūbų dydžiai. Pradėjau derinti mitybą, stengiuosi maitintis kuo sveikiau. Juk esi tai, ką valgai. Atsisakiau miltinių produktų, bulvių, duonos, makaronų, nevartojau alkoholio, nebededu cukraus į kavą ir arbatą. Į savo kasdieninę mitybą įtraukiau kuo daugiau daržovių, įvairių salotų, žuvies, jūros gėrybių, mėsos. Pradėjau gerti daug vandens. Dabartiniai mano rezultatai - minus 53 kg. Šiandieninis mano meniu labai panašus, principai tie patys, bet, aišku kartas nuo karto leidžiu sau ir daugiau: pasimėgauju ir tortu, ir šokoladu, ir kitais skanumynais. Aišku tai būna ne kasdien, nenoriu pamesti kelią dėl takelio.

Sportą tiesiog pamilau. Iki kovo mėnesio bėgiodavau ant takelio, atšilus orams bėgioju lauke. Bėgimas ne tik tirpdo kilogramus, dailina kūno linijas, bet ir padidina energijos lygį bei pagerina nuotaiką. Pradėjau aktyviai dalyvauti labdaros bėgimo renginiuose, o spalio mėnesį mėginsiu įveikti pusmaratonį, kuriam intensyviai ruošiuosi. Nors bėgimas - mėgstamiausia sporto šaka man, tačiau tuo neapsiriboju: lankau karatė treniruotes kartą per savaitę, taip pat jau antrą mėnesį sportuoju su trenere. Mano tikslas - jau ne kilogramų metimas, bet kūno tvirtinimas.
Rita prieš ir po

Pakeitus gyvenimo būdą pasikeitė ir jo kokybė. Ne tik laimingesnė tapau aš, bet laiminga yra ir mano šeima. Supratau, kad gyvenimas yra gražus ir nereikia nieko atidėlioti rytojui. Reikia keisti savo mąstyseną ir galvoti pozityviai. Viskas yra įmanoma, jei labai to nori. Tik reikia noro, ryžto ir pastangų. Mūsų kūnas gali viską, tačiau tam rezultatui pasiekti trukdo mūsų vidinė būsena. Nesvarbu kokie mes buvome praeityje, svarbiausia, kas vyksta dabartyje ir tai, kas laukia mūsų ateity.

Jokių operacijų

Tokį rezultatą pasiekiau maždaug pusantrų metų. Jei įdomu, ar turėjau kokiu operacijų, tai galiu atsakyti, kad ne. Viską bandau siekti natūraliai: sportu ir mityba.

Tik kiekvieną mėnesį eidavau svertis ir spaudimo matuotis pas seselę. Kas tris mėnesius darė kraujo tyrimus. Žiūrėjo ar viskas gerai. Ne tik kilogramų atsikračiau, bet ir sveikata pagerėjo. Ir šią vasarą pasitikau sverdama 58 kg.

Kitą mėnesį švęsiu 31-ajį gimtadienį. Gyvenu Londone jau 13 metų. Turiu du sūnelius, vienam rugpjūtį bus 8 m. o kitam spalį - 2 metukai.

Odos pas mane daug nėra. Bet, žinoma atsikračius 53 kg, jokiu būdu nesakau, kad aš tobula, tos odelės šiek tiek yra papilvėje. Kadangi daug sportuoju, oda po truputį traukiasi (nėra jos perteklius, todėl neišgyvenu). Iš pasyvaus praeities gyvenimo, jis tapo labai aktyvus. Esu dar procese ir tobulinu figūrą. Noriu išryškinti raumenukus. Todėl ir sportuoju su trenere. Jokiu būdu nesu prieš operacijas, bet tik tuo atveju, jei tai būtina. Ir pati niekada nesakau niekada, juk nežinai ko gyvenime prireiks.

Pirmus 10 mėnesių buvau sau griežta, nes tik juo gali pasiekti gerų rezultatų. Tiesa, dėl maisto jokios profesionalios pagalbos neprašiau. Valgiau 3 kartus per dieną ir 2 kartus užkandžiavau. Dabar valgau 5 kartus per dieną pagal trenerės sudarytą mitybos planą. Nes ir tikslas jau kitas.

Sportuoju apie 4-5 kartus per savaitę. Anksčiau sportuodavau kasdien.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra skaitytojo laiškas konkursui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)