Sergantiems širdies ligomis pirmiausia patinsta kojos, ypač pėdos, ir liemuo, padidėja kepenys.

Susirgus kepenų liga, dažnai atsiranda pilvo vandenė.

Sergantiems inkstų ligomis pirmiausia patinsta akių vokai, veidas ir rankos.

Sergantiems inkstų ir šlapimo pūslės ligomis rytais patinsta visas kūnas, o pirmiausia - veidas, akių vokai. Patinimai būna minkšti ir vandeningi. Tokius tinimus sukelia ir cukrinis diabetas, pažeidęs inkstus.

Sutrikus skydliaukės veiklai, patinsta plaštakos ir pėdos. Patinimai būna kieti - juos paspaudus nesusidaro duobutė. Žmogus jaučiasi mieguistas, sulėtėja jo širdies ritmas, sumažėja kūno temperatūra.

Esant kraujotakos sutrikimams, patinsta viršutinė kojų dalis, padidėja kepenys.  Dažna patinimų priežastis - netinkama dieta, badavimas.

Verta žinoti

- Kai tik ant kūno pastebėsite patinimų, sumažinkite skysčių vartojimą, mažiau vartokite druskos.

- Stenkitės, kad valgiaraštyje būtų kuo mažiau paprastųjų angliavandenių (t.y. miltiniai ir konditerijos gaminiai) ir kad būtų pakankamai neriebaus baltymingo maisto.

- Valgykite kuo daugiau šlapimą varančio maisto. Agurkai, baklažanai, šparagai, salierai, petražolės, juodoji ir žalioji arbatos ir t.t. skatina šlapimo skyrimąsi.

- Skysčių kiekį organizmo audiniuose padeda sumažinti masažas. Jei daugiausia skysčiai kaupiasi kojose, naudinga pagulėti kojas pakėlus aukščiau širdies lygio, kad skysčiai galėtų nutekėti atgal į inkstus.