Amerikiečių gydytojo natūralisto Peterio D‘Adamo knygoje ,,Kaip taisyklingai maitintis pagal kraujo grupę“ teigiama, kad skirtingų kraujo grupių žmonės skirtingai įsisavina įvairius produktus. Taigi, jei pirmos grupės žmonėms patariama valgyti mėsą, tai ketvirtos grupės atstovams jos geriau visiškai vengti.

Mokslininkai iš Toronto, vadovaujami Ahmedo El- Sohemy, testavo šią mitybos sistemą ir nustatė, kad kai kurie dietos pagal kraujo grupę variantai iš tikrųjų padeda sulieknėti, tačiau tai jokiu būdu nesusiję su kraujo grupe. Visa esmė produktuose, kuriuos valgo žmogus.

Pasirodė, kad dieta, skirta antros kraujo grupės žmonėms, padeda sulieknėti visiems be išimties. Ji padeda sumažinti kraujo spaudimą, cholesterolio ir insulino kiekį kraujyje.

Teigiamai sveikatą veikia ir ketvirtai kraujo grupei skirta dieta, tačiau ji nepadeda numesti svorio.

Dieta pagal pirmąją kraujo grupę sumažina trigliceridų kiekį kraujyje, o dieta pagal trečią kraujo grupę neturėjo visiškai jokios įtakos žmogaus savijautai ir svoriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)