Kai nuspręsite, kuriai kūno vietai reikia skirti daugiausia dėmesio, pasirinksite tinkamus pratimus, rašo mindbodygreen.com.

Kriaušės tipo figūra

Jei jūsų figūra panaši į kriaušę, jūs panaši į Jennifer Lopez, Alicia Keys ir Jennifer Love Hewitt. Tokio tipo viršutinė kūno dalis siauresnė už apatinę.

Kriaušės tipo figūros centrinė kūno dalis yra klubai ir šlaunys, taigi reikia pratimų šioms kūno dalims. Žinoma, reikia pratimų ir viršutinei kūno daliai – rankoms ir pečiams. Tai svarbu, nes viršutinę kūno dalį taip pat reikia treniruoti.

Jums patartina daug vaikščioti, bėgioti, važinėti dviračiu. Sportuokite 45 min. per dieną penkis kartus per savaitę. Minėta fizinė veikla per daug neapkraus kelių, kulkšnių ir klubų. Rankoms ir pečiams tik pratimai su nedideliais svarmenimis. Palaipsniui krūvį galite didinti.

Stačiakampis

Jei jūsų figūra primena stačiakampį, esate panašios figūros kaip Cameron Diaz ir Gwyneth Paltrow. Galite vilkėti praktiškai bet kokius drabužius, vienintelė problema – jums stinga moteriškų formų. Tokio figūros tipo biustas ir pečiai yra tokio paties pločio kaip liemuo ir klubai.
Jei tokios moterys pastambėja, riebalai kaupiasi ant pilvo. Reikėtų treniruoti pilvo raumenis ir deginti riebalus šioje srityje.
Taip pat rinkitės pratimus, kurie padidintų sėdmenų masę. Jums tiks pritūpimai, laipiojimas laiptais. Nepamirškite veiklos ir kitoms kūno dalims – važinėkite dviračiu, bėgiokite.

Smėlio laikrodžio tipas

Tokia figūra laikoma idealia. Tokios moterys turi ploną liemenį, pečiai yra tokio pločio kaip klubai. Beyonce, Scarlett Johansson ir Halle Berry figūros yra smėlio laikrodžio tipo.
Svoris būna tolygiai pasiskirstęs. Tokioms moterims reikia kūną stangrinančių pratimų. Pastambėjus joms riebalai kaupiasi ant šlaunų ir ant žastų.
Tokio tipo figūros moterims puikiai tiks kardio pratimai ir stangrinantys pratimai. Patartina šokti zumbą, plaukioti, važinėti dviračiu. Jei norite sustangrinti kūną ir padidinti raumenų masę, reikia stiprinti nugarą.

Atletiška figūra

Jessica Biel yra tokios kūno formos. Šiam tipui būdingi siauri klubai ir platūs pečiai. Tokioms moterims nelengva rasti dviejų dalių maudymosi kostiumėlį, ne dažniausiai viena dalis tinka, o kita būna per maža arba per didelė.

Atletiško figūros tipo moterims reikėtų stiprinti pilvo raumenis, formuoti šlaunis ir sėdmenis. Dėl įprastai stiprios imuninės sistemos tokios moterys lengvai sudegina riebalus ir padidina raumenų masę.
Tinka pratimai, nereikalaujantys daug jėgos ir pakartojimų, pvz., važinėjimas dviračiu, bėgiojimas ir panaši fizinė veikla.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją