Jonizatorius – šarmingumui didinti

Daugelis yra girdėję apie jonizuotą vandenį. Paprastai tariant, tai ir yra šarminis vanduo. Ypatingas jis tampa dėl specialaus įrenginio jonizatoriaus. Per vandenį leidžiama elektros srovė, vandenyje esančios druskos skyla į šarminius metalų jonus: kalcio, magnio, kalio, natrio, ir į rūgštinius metalų jonus: chloro, fosforo, sieros.

Vanduo tarsi padalijamas pusiau. Per vieną čiaupą išbėga šarminis vanduo, o per kitą – rūgštinis. Gerais jonizatoriais galima pasiekti norimą vandens pH lygį. Patariama pradėti nuo 8–9. Laipsniškai didinti iki 11–12. Jei iš karto bus geriamas stipraus šarmingumo vanduo, gali pasidaryti bloga.

Pasigaminti šarminio vandens visai nesunku, tačiau ar jis tikrai teiks naudos, nežinia.

Gydo ligas, tolina senatvę

Vieni žmonės šarminio vandens sveikatinančiomis savybėmis šventai tiki, kiti jį laiko placebu. Apie šį vandenį išleista nemažai knygų, prirašyta daugybė straipsnių. Vienas populiariausių veikalų Lietuvoje – Telesforo Laucevičiaus „Jonizuotas vanduo“, užsienyje – Sang Whang „Reverse Aging“.

Abiejuose rašoma, kad šarminis vanduo gali sumažinti aukštą kraujo spaudimą ir cholesterolio lygį, padeda nuo daugelio ligų: artrito, podagros, astmos, diabeto, inkstų ligų ir net vėžio. Jis esą atitolina senatvę ir užkerta kelią chroniškoms ligoms. Viena pagrindinių senėjimo ir chroniškų ligų priežasčių – atliekų sankaupos organizme.

Jaunų žmonių organizme įvairių rūgštinių atliekų mažiau, todėl jie sveikesni, rečiau serga lėtinėmis ligomis. Nuolat geriant šarminį vandenį išlaikoma organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra.

Mokslo nepatvirtinta

Mokslinių šarminio vandens tyrimų atlikta dar labai nedaug. Kelis dešimtmečius jonizuoto vandens įtaką sveikatai tiria japonai. Yra paskelbta keletas Kinijos, Vokietijos mokslininkų straipsnių.

Lietuvos sveikatos specialistai įsitikinę, kad apie gydančias vandens galias galima kalbėti tik hipotetiškai. Vieniems žmonėms gali atrodyti, kad šis vanduo padėjo, bet gal sveikata pagerėjo tiesiog dėl to, kad jie gėrė apskritai daugiau vandens nei anksčiau? Kitiems pagerėjimas galėjo sutapti su gyvenimo būdo ar mitybos pokyčiais.

Gerai bent jau tai, kad šarminis vanduo neturėtų pakenkti. Blogiausiu atveju jis yra neutralus vanduo, kuriam pagaminti sugaištama šiek tiek laiko. Kur kas didesnį pavojų kelia rūgštinis vanduo.

Teigiama, kad juo laistomos gėlės geriau auga, jis pasižymi antibakterinėmis savybėmis, todėl tinka veidui prausti ar burnai skalauti. Kol šis vanduo naudojamas išoriškai – nieko bloga. Tačiau jo jokiu būdu negalima gerti, įsivaizduojant, kad bus sunaikintos bakterijos ar virusai. Rūgštus vanduo organizmui yra nuodingas.

Kiekvienas pats gali pasirinkti, ar išbandyti jonizatorių. Svarbiausia, nepamiršti pirmosios gydymosi taisyklės – nepakenkti sau.