Lūpų priežiūros taisyklės

Gaivios, putlios ir išraiškingos lūpos neabejotinai patinka visiems. Negražiai atrodo stipriai suspaustos, siauros lūpos, o nuleisti jų galiukai labai sendina. Žinoma, sau šiek tiek padėti galima ir netgi reikia: bespalvėms lūpoms suteikite ryškumo, siauras – paplatinkite, per daug plačias ar putlias – susiaurinkite.

Lūpose nėra riebalinio audinio, jų paviršinis sluoksnis labai plonas ir nesunkiai pažeidžiamas. Kai nusilpsta organizmas, pirmiausia kenčia lūpos: jos trūkinėja, šerpetoja, prasideda įvairūs uždegimai. Joms atsiliepia ir jūsų valgomas aštrus ir karštas maistas. Atsikratykite žalingo įpročio kramtyti nagus, pieštuko galą ir gliaudyti lūpomis saulėgrąžas.

Atminkite! Nei viena madinga lūpdažio spalva neatrodys gražiai ant nesveikų lūpų!

Namų procedūros

Niekuomet nesigulkite miegoti su dažų likučiais ant lūpų. Juos nuvalyti galima vata, suvilgyta tualetiniu vandeniu arba augaliniu aliejumi. Po to lūpas reikia nuplauti ir patepti riebiu kremu. Lengvais sukamaisiais pirštų galiukų judesiais lūpas patepkite kremu. Kremas privalo būti geros kokybės.

Rytą ir vakarą maždaug vieną minutę masažuokite lūpas sukamaisiais judesiais, naudodamos minkštą sausą dantų šepetėlį arba gabalėlį frotinio rankšluosčio. Tai skatina kraujo apytaką lūpose, suteikia sodrumo netgi pačioms blankiausioms lūpoms.

Norėdamos išvengti priešlaikinio lūpų odos senėjimo, patapšnokite jas švariu šepetėliu dantims. Po to patepkite lūpas (maždaug dešimčiai minučių) nedideliu kiekiu riebaus maitinančio kremo arba migdolų aliejumi. Sekanti manipuliacija – atsargiai pažnaibykite nykščiu ir rodomuoju pirštu pirma viršutinę, po to – apatinę lūpą. Jei tai darysite kas dieną, lūpas visuomet bus švelnios.

Valykite lūpas vatos gabaliuku, suvilgytu šviežiose agurkų arba citrinų sultyse. Lūpos jums už tai bus dėkingos ir ilgai išlaikys natūralų gaivumą. Lūpas nuostabiai minkština saulėgrąžų, alyvų arba kukurūzų aliejus. Išsirinkite bet kurį iš jų ir, užsiimdama namų ruošos darbais, jas palaikykite pateptas.

Lūpoms naudingas lietus ir rūkas. Dažniau išeikite pasivaikščioti lyjant lietui!

Lūpų priežiūrai taip pat naudojamas ir pilingas – suragėjusių dalelių pašalinimas. Jis atliekamas specialių kosmetinių ir namuose pagamintų priemonių pagalba. Po pilingo lūpas reikia patepti riebiu kremu ir po 10-15 minučių nuplauti jį šiltu vandeniu.

Kaukės lūpoms

Varškės kaukė. Puikiai sulygina lūpų odą ir suteikia joms gaivumo. Arbatinį šviežios riebios varškės (galima įdėti šiek tiek grietinėlės) tolygiai paskirstykite ant lūpų ir po 10 minučių nuplaukite.

Medaus kaukė. Patikrinta priemonė vėjo nugairintoms lūpoms. Po 15-20 minučių nuėmus kaukę lūpas galima patepti kremu. Dėmesio! Prieš dėdamos bičių medaus kaukę lūpų nedrėkinkite. Pieno – daržovių kaukė. Kad lūpos gražiai ir natūraliai blizgėtų ir neišdžiūtų, ant jų užtepkite morkų sulčių, grietinės ir varškės mišinį. Po 15 minučių nuimkite kaukę ir patepkite lūpas alyvų arba kukurūzų aliejumi.

Gimnastika lūpoms

Laikas nuo laiko žiūrėdamos į veidrodį nusišypsokite, garsiai nusijuokite, pademonstruokite pyktį ar kitą stiprų jausmą. Patariu kas dieną atlikti gimnastiką lūpoms. Ji padės sustiprinti raumenis aplink burną, padarys juos elastingus, ji bus naudinga ir dantenų būklei.

1. Suspauskite lūpas į priekį ir lengvai papūskite (lyg mėgindamos užpūsti žvakę ar nupūsti pūkelį). Po to lūpas atpalaiduokite. Pakartokite pratimą 30-40 kartų.

2. Įkvėpkite oro ir išpūskite žandus. Iškvėpkite jį iš pradžių lėtai, po to – gūsiais. Pakartokite 10-20 kartų.

3. Daug kartų ištarkite šią raidžių seką: A I O U. Po to išpūskite žandus ir stipriai iškvėpkite orą per siaurai suspaustas lūpas. Pasistenkite, kad jos nevibruotų. Atlikite pratimą 10-15 kartų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją