– Buvote vienas iš gydytojų, kurie pirmą kartą Kaune atliko inkstų transplantacijos operaciją. Kodėl pasirinkote kitą sritį?

Mano specialybė – plastinė ir rekonstrukcinė chirurgija, jos tikslingai siekiau visus savo mokymosi metus. Prastam šios chirurgijos srities įvaizdžiui smarkiai pasitarnavo žiniasklaida, pavertusi mus krūtų didintojais...

– Tad ši operacija projekto metu nebus prioritetas?

Mūsų tikslas – pasistengti padėti plastinei chirurgijai visuomenės akyse sugrįžti į deramą vietą. Norime, kad visuomenė sužinotų, jog mes mokame kur kas daugiau ir tikrai esame reikalingi. Tas tūkstantis dalyvių anketų, užpildytų jau per pirmąsias savaites, rodo, kad visuomenė yra pasirengusi pokyčiams, kad tai nebėra tabu, kad nebe toks populiarus požiūris, jog reikia senti kartu su laiku, visai savęs neprižiūrint. Nemanau, kad tokia pozicija yra tinkama – likimo ar nelaimingų atsitikimų randus ir žaizdas galima ir reikia pakoreguoti. Žinoma, plastinė chirurgija nėra panacėja nuo visų bėdų, bet kaip sveikos gyvensenos komponentas ji turi teisę gyvuoti.

– O kaip dėl posakio, kad svarbiausia – dvasinis grožis?

Dvasinis grožis – neatsiejama grožio dalis. Neišrasiu dviračio sakydamas, kad mes priklausome ne Rytų, o Europos kultūrai ir būtų kur kas geriau, jei čia vyrautų dvasinio ir fizinio grožio harmonija.

– Ką pasakytumėte apie moteris, kurios viešai populiarina būtent krūtų didinimo operacijas?

 Visų pirma, populiarina ne moterys, o žiniasklaida. Antra, plastinės chirurgijos specialistai dažniausiai koreguoja problemines krūtis, o ne gražias krūtis paverčia dar gražesnėmis. Visuomet sakau, kad krūtų didinimas – ne vyrų, o moterų reikalas. Jos tai daro, kad būtų laimingesnės ir padarytų laimingus šalia jų esančius žmones.

– Kokius trūkumus dažniausiai nori panaikinti projekto dalyviai? Kokius atvejus pasirinksite?

Iš daugybės kandidatų, deja, turėsime išrinkti apie 20, todėl rinksimės tuos žmones, kurių pokyčiai būtų ryškiausi ir prasmingiausi. Jei žmogus turi tik vieną nedidelį trūkumą, į mūsų projektą jis greičiausiai nepateks.

– Yra žinoma, kad nemažai žmonių prašo pakoreguoti nukarusią pilvo odą, atrodo, pataisomą dalyką, o ne, tarkim, nosį?

Tikrai ne visada tai lengvai pataisoma. Jeigu po gimdymo yra prasiskyrę pilvo raumenys, joks sportas nepadės. Pilvo sieną gali atstatyti tik chirurgai.

– O vyrai – patenkinti savo grožiu? Jie pateikė vos kelias anketas, be to, ir šiaip į plastinės chirurgijos specialistus kreipiasi gana retai...

Tokia yra pasaulinė tendencija – galbūt dėl to, kad moterys stipriau konkuruoja su savo lyties atstovėmis. Vyrai dažniausiai ateina ištaisyti traumų padarinių, kartais dėl riebalų sankaupų, kurių neįmanoma atsikratyti.

***
Pirmą kartą Lietuvoje skirtingų klinikų ir sričių ekspertai susivienijo tam, kad pakeistų Jūsų gyvenimą! Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistai, odontologai, akių lazerinės chirurgijos specialistai, dermatologai, stilistai, vizažistai ir kitų sričių ekspertai padarys viską, ką gali, kad įgytumėte pasitikėjimo savimi ir pamiltumėte save iš naujo. Norinčius pasikeisti kviečiame registruotis čia!