Specialistai nuolat pabrėžia, kad norint išlaikyti stiprų imunitetą ir išvengti peršalimo ligų, reikia tinkamai maitintis, vengti streso, neigiamų emocijų, grūdintis, laikytis dienos režimo ir higienos. Rekomendacijos, aišku, geros, tik jas visas išpildyti ne taip jau ir paprasta.

Plaukite rankas!

Vis dėlto kai kuriuos patarimus galima nesunkiai įgyvendinti. O jų laikymasis tiesiog gali tapti gerais įpročiais. Pavyzdžiui, rankų plovimas. Tai – pats paprasčiausias ir gana efektyvus būdas išvengti virusų. Kiek per dieną liečiame durų rankenų, maigome mobilųjį telefoną, kompiuterio klaviatūrą, pelę, skaičiuojame pinigus... O dar ir bandelę ar obuolį suvalgome neatsitraukę nuo darbo stalo.

Nereikia gąsdintis, tačiau peršalimo ligas gali sukelti per du šimtus skirtingų virusų. Taigi nepamirškime dažnai ir kruopščiai plauti rankas. Darbovietėse geriausia naudoti skystą muilą ir vienkartinius rankšluosčius. Pravartu būtų ir dezinfekuoti dažnai liečiamus daiktus. Tai daryti paraginkite ir šeimos narius, draugus bei kolegas darbe.

Nosis – viruso vartai

Kitą užkardą virusams galim pabandyti sudaryti nosyje. Juk ji – tiesūs vartai infekcijai patekti į organizmą. Nosies šnerves galima patepti augaliniu aliejumi. Į jį galima įlašinti lašiuką eterinio aliejaus (pušies, eukalipto, raudonėlio, citrinų ir kt.). Nosį sveika praskalauti druskos tirpalu, o dar geriau jūros vandeniu (galima įsigyti vaistinėse).

Taip pat labai svarbu, kad į patalpas reguliariai patektų šviežio oro, nes infekcija greičiau plinta blogai vėdinamose, mažose, dulkėtose patalpose. Tą reikėtų daryti bent tris kartus per dieną po 10–15 min.
Jei įmanoma, siaučiant gripui pasistenkite nesilankyti didelio žmonių sambūrio vietose. Ir dar, atminkite, kad virusų priešas – geras miegas ir gera nuotaika. Tad dažniau šypsokitės.