Kaip greitai ir sveikai numesti nereikalingus kilogramus, nekamuojant savęs badu? Pristatome grikių dietą ir jos galimybes.

Grikių nauda

Grikių nauda žinoma seniai – sočios, maistingos ir skanios kruopos dažniausiai vartojamos kaip garnyras. Tačiau pabandykite dvi savaites maitintis taip, kad grikiai būtų pagrindinis patiekalas. Būtent tiek laiko reikia laikytis šios dietos, kad numestumėte nuo 5 iki 15 kilogramų. Taigi kur šios dietos paslaptis?

Visų pirma, grikių kruopos mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Antra, jos ilgam suteikia sotumo jausmą. Trečia, jos naudingos sveikatai, nes valo organizmą.

Svarbiausios grikių dietos taisyklės

Labai svarbu taisyklingai paruošti kruopas. Tam termose stiklinę kruopų reikia užpilti dviem stiklinėm verdančio vandens ir palikti per naktį.

Paruoštą košę valgyti be druskos, cukraus, prieskonių. Šios dietos pagrindas – druskos atsisakymas, nes būtent druska skatina tinimą ir celiulito formavimąsi, druska taip pat sustiprina ir pagerina skonį, dėl to suvalgome žymiai daugiau.

Ir žinoma, jokio sviesto, grietinės, aliejaus ar majonezo.

Pagrindiniai grikių dietos principai

Iš ryto padalinkite paruoštą košę į penkias dalis ir valgykite visą dieną. Gerkite kuo daugiau vandens, galite gerti ir kavą ar arbatą be cukraus, bet ne daugiau kaip du puodelius per dieną. Be to, besilaikydamos dietos nepamirškite masažų, pirties, treniruočių. Vien tik dieta pasiekti ilgalaikių rezultatų nepadės.

Aišku, maitintis vien grikių koše dvi savaites neįmanoma. Be grikių, galima valgyti obuolius, daržovių salotas be padažų, gerti kefyrą, kavą ir arbatą. Pagrindinės taisyklės– visiškai atsisakyti cukraus ir druskos, nevalgyti po 18 valandos. Nebūtinai visada valgyti tik košę, galima kepti grikių blynus ar kotletus.

Baigus laikytis dietos svarbu taisyklingai pereiti prie įprastos mitybos. Jei baigusios laikytis dietos jau pirmą dieną pulsite prie riebaus kepsnio su keptomis bulvėmis užsigerdami koka-kola, rezultatais ilgai nesidžiaugsite. Pirmas dienas po dietos valgykite vaisius, gerkite pasukas, vakarienei užvalgykite troškintų daržovių.

Per savaitę po dietos įveskite įprastus produktus: kiaušinius, pieną, virtą mėsą, vaisius. Neskubėkite pereiti prie įprasto maitinimosi režimo.

Šios dietos besilaikiusieji pasakoja, kad jau trečią dieną atsiranda lengvumas, pagerėja virškinimas. Ir, žinoma, papildomų jėgų suteikia noras tapti lieknesne.

Statistikos duomenimis, virš 56% moterų, kurios laikėsi šios dietos, pastebėjo teigiamus pasikeitimus – pagerėjo nuotaika, sumažėjo apetitas, normalizavosi menstruacinis ciklas, to priežastis – grikių košėje esanti geležis ir vitaminas B.

Moterys, kurios nors kartą laikėsi panašios dietos, ir vėliau savo mityboje taiko kai kuriuos jos principus. Pavyzdžiui, kartą per savaitę laikosi grikių iškrovos dienos, nevalgo po 18 val.

Be to, dauguma moterų pripažino, kad netgi nepasiekus norimo rezultato, numetus mažiau svorio nei buvo planuota, pradžiugino gera savijauta, lengvumo pojūtis ir susinormalizavusi medžiagų apykaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)