Saikingai naudoti grožio produktus. Būtina atsargiai naudoti ne tik dekoratyvinę kosmetiką, bet ir kremus, kaukes, aliejus ir kt. Net ir sveiki bei odai naudingi produktai, naudojami pernelyg dideliais kiekiais arba per dažnai, daro neigiamą įtaką. Oda negali kvėpuoti ar atkurti ląstelių.

Nerūkyti. Rūkančiojo oda būna išsausėjusi, papilkėjusi, neelastinga ir „pasipuošusi“ smulkiomis raukšlelėmis. Taip nutinka dėl to, kad šis žalingas įprotis pažeidžia kapiliarus ir šie negali odos tinkamai aprūpinti deguonimi bei maistinėmis medžiagomis.

Dažnai nekeisti produktų. Norint pajusti teigiamą odos priežiūros priemonių poveikį, reikia būti kantriems. Dažnai per porą savaičių nesulaukus akivaizdžiai pastebimo pagerėjimo, nusprendžiama, kad produktas netinkamas, todėl keičiamas kitu.

Iš tiesų rezultatai taip greitai neišryškėja, nors oda ir jaučia teigiamą poveikį. Pernelyg dažnas produktų keitimas odai kelia stresą, todėl jos būklė gali pablogėti. Tačiau jei pastebima neigiama organizmo reakcija, pavyzdžiui, odos bėrimas, patinimas, paraudimas, niežulys ar kt., naudojamo produkto derėtų atsisakyti.

Nešioti akinius nuo saulės. Norėdami apsaugoti akis nuo ryškių saulės spindulių ir išvengti smulkių raukšlelių aplink akis, akinius būtina dėvėti ne tik vasarą, bet ir žiemą. Vaikščiodami saulėtą dieną be specialių akinių žmonės prisimerkia, o tai formuoja odos nelygumus prie akių.

Nepersikaitinti saulėje. Nesaikingas mėgavimasis saulės voniomis ne tik sendina, sausina, bet ir grasina odos vėžiu. Dėl to kaskart einant degintis būtina naudoti kremus, saugančius nuo ultravioletinių saulės spindulių. Be to, tinkamiausia degintis 9–11 val. ir 16–19 val., nes tuomet saulė nėra tokia aktyvi kaip vidurdienį. Net ir naudojant apsaugines priemones, saulėje nevalia praleisti ilgiau kaip 2 val. per dieną.

Išsimiegoti. Per parą reikėtų miegoti 7–8 val. Svarbu, kad poilsis būtų kokybiškas, t. y. jo nedrumstų triukšmas, aštrūs kvapai, netinkama aplinkos temperatūra ir kt. Trūkstant miego ne tik jaučiamas nuovargis, bet ir kenčia oda. Mokslininkai perspėja, kad miego trūkumas skatina streso hormonų išsiskyrimą, dėl kurių oda greičiau sensta.

Sportuoti. Aktyvi veikla gerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, todėl oda geriau aprūpinama maistinėmis medžiagomis ir deguonimi.
Mėgautis masažu. Veido masažas daro stebuklus: atpalaiduoja pavargusius raumenis, gerina kraujotaką ir malšina stresą. Visa tai leidžia išsaugoti elastingą, lygią ir jaunatvišką odą. Tiesa, masažą verčiau patikėti specialistui, nes neįgudusios rankos gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

Šveisti. Būtinas reguliarus odos šveitimas, kuris pašalina negyvas ląsteles, kenksmingas medžiagas, kartu gerina odos kvėpavimą ir spartina ląstelių atsikūrimą.

Šaltinis
Temos
Savaitraštis „Prie kavos“