Metant svorį kefyras geriausiai veikia vienas arba šiek tiek pagardintas prieskoniais bei žolelėmis. Taip pat, prieš pradedant jį gerti, patartina nupilti šiek tiek gėrimo į kitą puodelį – pasimėgavę kefyro skoniu, galite taip pat pasimėgauti ir atlikdami keletą grožio procedūrų.

Kefyro dieta – minusų daugiau nei pliusų

Kefyro dieta yra turbūt bene pagrindinis dalykas, kuris buvo girdimas apie šį produktą ir jo vartojimą. Žmonės, norintys atsikratyti viršsvorio iš patirties tikina, kad keletą dienų geriant vien kefyrą – svarstyklėse esantys skaičiai maloniai nustebins.

Tiesa ta, kad taip pat nutiktų ir pasirinkus bet kokį kitą produktą – obuolius, bananus ar grikius. Valgant vieną produktą keletą dienų, jūsų organizmas sureaguos vienodai – jūs neteksite nereikalingų kilogramų, kurie, deja, nutraukus dietą, dažniausiai grįžta su kaupu.

Kefyro dietos rezultatai dažnai būna akivaizdūs, tačiau tikėtina, kad tai neigiamai paveiks jūsų sveikatą, nes organizmas per ilgą laiką negaus įvairių, jam reikalingų, maisto medžiagų.

Kefyras metant svorį

Norintys sveikų svorio metimo rezultatų, kefyrą turėtų iškeisti į vieną patiekalą (patartina vakarienę), o ne į visos dienos valgiaraštį. Vakare galite gerti kefyrą su žiupsneliu juodųjų pipirų, krapų ar kitų mėgiamų žolelių, arba įsidėję šiek tiek cinamono.

Cinamonas, kaip žinoma, sukels staigesnį sotumo jausmą, na, o kefyras – pasirūpins, kad visą likusį vakarą jūs ne tik nebebūsit alkani, bet ir bus valomas jūsų organizmas. Mėgstantiems saldesnius gėrimus, patartina įsidėti keletą uogų, o sportuojantiems – šaukštelį pasirinktų baltymų.

Norintys išsivalyti organizmą po švenčių, ar tiesiog paspartinti svorio metimą – kartą per mėnesį visą dieną gali gerti tik kefyrą.

Kefyro kaukės veidui ir plaukams

Kefyre esančios biokultūros sustiprins jūsų plaukų šaknis, pagyvins plauko struktūrą. Yra žinoma, kad kefyras teigiamai veikia bei normalizuoja jūsų galvos odą. Išbandykite 1 kiaušinio trynio, 1 šaukšto ricinos aliejaus ir 3 šaukštų kefyro kaukę.

Gautą masę užtepkite ant plaukų ir palaikykite 10-15 minučių, tada nuplaukite ir įprastai ištrinkite galvą šampūnu. Norintys pagalbininko sausai odai, taip pat turėtų rinktis kefyrą.

3 šaukštus kefyro sumaišę su 2 šaukštais avižinių miltų, jūs gausite košelę, kurią sukamaisiais judesiais tepkite ant veido. Po 15 minučių viską nuplaukite. Tokia veido kaukė ne tik suminkštins ir sudrėkins, bet ir apsaugos jūsų veido odą nuo infekcijų.

Natūralus probiotikas

Apsirgus įvairiomis ligomis ir joms prailgus, mes dažnai į pagalbą pasitelkiame antibiotikus. Kaip žinia, jie užmuša ne tik blogąsias, bet ir gerąsias bakterijas, todėl vėliau organizmą būtina atstatyti. Tai padaryti natūraliu būdu galima pasirinkus kefyrą.

Gerkite kefyrą po antibiotikų kurso ir jis normalizuos jūsų organizmo veiklą, stabilizuos gerųjų bakterijų kiekį bei sureguliuos žarnyno mikroflorą.