Atminkite, kad, prieš miegą tinkamai neprižiūrėjus veido, jūs geranoriškai atiduodate ją visokių mikrobų, purvo dalelių ir toksinų, kurie susikaupė ant veido per visą dieną, “kankinimui”. Visą naktį jie be gailesčio kovos su jūsų grožiu ir jaunyste. O kas galiausiai šį mūšį laimės, galima sužinoti, iš ryto pasižiūrėjus į veidrodį.

Papilkėjęs veidas, sutinę vokai, suvytusi oda ir paraudę akys – per didelė kaina už sutaupytas demakiažo minutes. Tuo labiau, kad šiandien egzistuoja daugybė priemonių, pritaikytų ne tik skirtingiems odos tipams, skirtingo amžiaus odai, bet ir gyvenimo būdui.

Gaivūs pieneliai, švelnūs kremai, valančios servetėlės, maloniai kvepiantys losjonai šiandien rutininę makiažo valymo procedūrą pavertė rafinuotu ritualu. Su vandeniu ar be, akimirksniu ar palaipsniui, ramindami ar reguliuodami, visi šie preparatai valo odą patenkindami bet kokius jos poreikius.

Amžina klasika - pienelis

Iki šios dienos niekas nesugalvojo nieko geresnio makiažo nuėmimui kaip pienelis. Tačiau jeigu dar prieš keletą metų šios priemonės asocijavosi su kažkuo riebiu ir lipniu, tai dabar situacija pasikeitė iš esmės. Valomojo pienelio tekstūra varijuoja nuo lengvo ir pusiau riebaus iki tiršto ir prisotinto.

Valomąsias ir minkštinamąsias medžiagas papildė visi įmanomi komponentai: vitaminai, augalų ekstraktai, aliejai ir daugelis kitų. Tokios sudėties dėka galima pasirinkti pienelį, kuris ne tik valo, bet ir minkština, drėkina, detoksikuoja odą, praskaidrina odos spalvą ir netgi…pašalina toksinus.

Svarbiausia – atminti, kad pienelį yra būtina pašalinti nuo odos. Šiuolaikinės priemonės tokios švelnios ir malonios, kad daugelis moterų jas naudoja kaip kremus ir palieka ant veido odos. Tačiau pienelis – tai valomoji priemonė, kurios sudėtyje yra specialių aktyvių medžiagų, tirpdančių nešvarumus. Keletą valandų išbuvę ant odos jos gali sukelti diskomfortą ir sudirginti odą.

Pienelis tepamas ant odos sukamaisiais judesiais ir tolygiai paskirstomas ant odos, o po to nuvalomas servetėle. Jeigu makiažas intensyvus arba oda labai nešvari, procedūrą vertėtų pakartoti. Po to veidas ištepamas toniku, o jeigu instrukcijoje nurodyta, kad pienelį reikia nuplauti, tai odą reikia apipurkšti vandeniu, sudrėkinti servetėle ir po to vėl ištepti toniku (tai – būtina taisyklė!).

Deja, deja, tačiau kosmetikos gamintojai su liūdesiu teigia, kad valomųjų priemonių pardavimai kelis kartus viršija parduotų tonikų kiekį. Daugelis mano, kad losjono pirkimas – tai bereikalingas laiko ir pinigų švaistymas ir pamiršta, kad jis odai yra ne mažiau reikalingas nei geras kremas.

Pirma, tonikas nuo odos paviršiaus pašalina pienelio likučius ir kenksmingas vandentiekio vandens medžiagas, kurios sausina odą.

Antra, losjonų sudėtyje yra medžiagų, kurios padidina odos sugebėjimą įsisavinti vėliau naudojamų priemonių poveikį. Kosmetologai tvirtina, kad gerai parinktas tonikas sustiprina kremo poveikį 25-30 procentų.

Trečia, šiuolaikinės šių priemonių formulės pačios savaime rūpinasi oda. Matinį atspalvį suteikiantys komponentai pašalina riebų blizgesį, pilinginiai - išlygina odą, o raminantys – pašalina sudirginimus.

Ketvirta, tonikus galima naudoti ir atskirai, pavyzdžiui, norint ryte prieš tepant kremą arba dienos metu atgaivinti odą.

Ir, penkta, netgi jeigu ši priemonė neturėtų visų aukščiau išvardintų savybių, ją vertėtų įsigyti jau vien dėl jos odai suteikiamo palaimingo gaivumo ir minkštumo pojūčio, kurį ji odai suteikia kiekvieną dieną. Juk reikia save palepinti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją