Ksavera Vaištarienė, Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narė, lektorė, chemijos mokslų daktarė, Vegetarų draugijos prezidentė dalinasi ilgamete patirtimi, ko imtis, kai gydytojai diagnozuoja rimtą ligą.

Būnant 46-erių metų, K. Vaištarienei buvo diagnozuotos ligos, šiuolaikinės medicinos įvardijamos kaip „nepagydomos“: Bechterevo liga, reumatoidinis artritas, labai toli pažengusi galvos smegenų kraujagyslių sklerozė… Ligas diagnozavęs prof. Visockas sakė, kad tokius jau laidoja. Tačiau šiuo metu Ksavera Vaištarienė yra visiškai sveika, skaičiuoja 83-ius metus, važinėja po Lietuvą ir užsienio šalis, skaito paskaitas, rašo knygas, aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime ir nuolat konsultuoja žmones, pavargusius nuo gydymosi vaistais.

„Susirgus pirmiausiai reikia pasninkauti ir išvalyti organizmą. Žmonių kūno užterštumas yra labai didelis, tragiškas. Tai kiek liko iki vėžio?“,- klausia daugybei žmonių savo patarimais pagelbėjusi sveikuolė.

K. Vaištarienė siūlo išbandyti labai efektyvų pasninką, padėjusį daugeliui žmonių atsikratyti įvairių ligų, ne vienam – netgi atstatyti visiškai neveiklius sąnarius, pakilti iš vežimėlio. Pasninkas paremtas Ž. Ozavos sistema, kurioje didelė reikšmė tenka kruopoms.

„Žmogus turi pats nuspręsti, kiek dienų jis pasninkaus. Siūlau pradžioje pabandyti tris dienas. Po jų šešias dienas valgyti vegetarinį maistą, būtina iš meniu išimti pieno produktus ir kiaušinius. Kas labai negali be mėsos ar žuvies, keletą kartų į savaitę gali ir ją valgyti. Po to vėl tris dienas pasninkauti. Taip tęsti du-tris mėnesius. Jei žmogus pasirinks pasninkauti penkias dienas, tuomet valgyti po jų reikia 10 dienų, o jeigu 10 dienų truks pasninkas, valgyti 20 dienų. Esant sunkioms ligoms, toks kūno valymas gali užtrukti ir iki 9-12 mėnesių. Didelį efektą garantuoju“,- sako K. Vaištarienė.

PASNINKAS PAGAL K. VAIŠTARIENĘ

Pasninko metu valgyti vien tik brinkintas kruopas (be jokių priedų). Geriausiai tinka grikiai ir avižiniai dribsniai.

1 stiklinę grikių kruopų užpilti 1,5-2 stiklinėmis verdančio vandens, įdėti 2 šaukštus sėlenų ir išmaišyti. Brinkinti ~ 30 min. Gautą masę padalinti į tris dalis. Gaunasi trys stiklinės – visos dienos maistas: pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Avižinius dribsnius galima ruošti kiekvienam maitinimuisi, nes jie greičiau išbrinksta. Vienam kartui (turi gautis stiklinė maisto) dedama pusė šaukšto sėlenų. Jei žmogus jaučiasi labai alkanas, gali papildomai pasidaryti vieną porciją.

Jei kruopos pakankamai šlapios, vandens pasninko metu nereikia gerti. Pasninkaujant per dieną galima išgerti ne daugiau kaip 1,5 stiklinės vandens, bet dar geriau vietoj jo – petražolių arbata. Taip pat padalinti į tris dalis ir mažais gurkšneliais išgerti.

Skirtingai nei po badavimo, čia nereikia jokio išėjimo. Po tokios dietos ir kavos galima išgerti. Po trijų mėnesių pradeda dingti daugelis negalavimų“, dalinasi patirtimi badavimo pagalba iš sunkių ligų išsivadavusi moteris.