Šiuos mažus įdubimus ties juosmeniu, virš sėdmenų, gali turėti tiek vyrai (tiesa, tik apie 25%), tiek moterys. Anatomiškai šie įdubimai susiformuoja ten, kur susijungia dubens kaulai. Jos vadinamos Apolono (vyriškosios) bei Veneros (moteriškosios) duobutėmis.

Ši žymė esą yra paveldima. Veneros duobutės simbolizuoja gerą kraujotaką ir sveiką kūną. Todėl tie asmenys, kurie šią duobutę turi, turėtų tai priimti kaip teigiamą ženklą.

Tiesa, tie žmonės, kurie yra nutukę, šių duobučių dažniausiai gali nepamatyti, tačiau vis tik gali jas turėti.

Teigiama, jog Veneros duobutės turi ir daugiau privalumų, ypač, moterims. Moterys su duobutėmis ant nugaros esą lengviau patiria seksualinį malonumą ir gali paprasčiau mėgautis daugkartiniu orgazmu – taip yra todėl, nes duobutės gerina kraujo cirkuliaciją ir jos yra strateginėje vietoje ties dubeniu.

Taip pat tyrėjai teigia, jog Veneros duobučių savininkės lengviau gimdo bei rečiau susiduria su įvairiomis komplikacijomis.

Dvi duobutės ant moters nugaros itin jaudina priešingosios lyties atstovus – manoma, kad šias žymes turi tik ypatingos moterys, kurias gamta apdovanojo seksualumo dovana.