Remiantis tyrimais, kuriuos atliko JAV nacionalinis širdies, kraujo ir plaučių institutas, buvo sukurta dieta, padedanti sunormalizuoti kraujo spaudimą.

Jau pirmomis jos laikymosi dienomis, žmonėms, kurių kraujo spaudimas 160/95 mmHg, viršutinis spaudimas sumažėjo 6 mmHg, apatinis – 3 mmHg.
Kad spaudimas sumažėtų iki 139/69 mmHg, dietos vidutiniškai prireikė laikytis apie dvi savaites.

Dar vienas šios dietos privalumas, kaip teigia jos autoriai, yra tas, jog į ją įeina paprasti ir nebrangūs produktai. Meniu pagrindas – daržovės, vaisiai ir kruopos. Galima valgyti neriebią mėsą, vištieną, žuvį, pieno produktus. Ši dieta aprūpina organizmą reikiamu kiekiu kalio, kalcio ir magnio. Kaip žinia, šie mikroelementai ypač reikalingi normaliam širdies darbui. Vienintelis griežtas apribojimas – maiste turi būti kuo mažiau druskos.

Svarbu

Tiesa, gydytojai perspėja, kad jeigu žmogus vartoja vaistus nuo spaudimo, laikydamasi šios dietos turėtų tai daryti ir toliau. Spaudimui normalizuojantis apie tolesnį vaistų vartojimą būtina pasitarti su gydytoju.
Dieta

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!