1. Plau­kų slin­ki­mas nė­ra pa­vel­di­mas, to­dėl net ne­ver­ta prie­žas­čių ieš­ko­ti šei­mos me­dy­je. Spe­cia­lis­tai tei­gia, kad tai yra po­li­ge­ne­ti­nis pro­ce­sas.

2. Plin­ka­ma tik sens­tant? Dar vie­nas mi­tas, spe­cia­lis­tams ke­lian­tis juo­ką. Pa­sak jų, nie­kas nė­ra per jau­nas nu­plik­ti. Plau­kų slin­ki­mas yra laips­niš­kas ir lė­ti­nis, to­dėl kuo grei­čiau pra­dė­si­te jį gy­dy­ti, tuo bus ge­riau.

3. Plin­ka­ma, nes per daž­nai plau­na­mi plau­kai? Ne­tie­sa, nors dau­ge­lis žmo­nių ir yra lin­kę kal­tin­ti šam­pū­nus. Tie­są sa­kant, gal­vos plo­vi­mo prie­mo­nės tik iš­va­lo gal­vos pa­vir­šių, bet ne­vei­kia šak­nų. Plo­vi­mo me­tu tik leng­viau pa­ša­li­na­mi plau­kai, ku­rie ir taip jau pa­si­ruo­šę iš­kris­ti.

4. Kont­ra­cep­ti­nės prie­mo­nės ska­ti­na plau­kų slin­ki­mą – mi­tas. Iš tie­sų, kai ku­rio­se kont­ra­cep­ti­nė­se prie­mo­nė­se yra plau­kų re­tė­ji­mą ska­ti­nan­čių me­džia­gų, bet mo­te­rys, ge­ne­tiš­kai lin­ku­sios į plau­kų slin­ki­mą, tu­ri fo­li­ku­lus, ku­rie yra jaut­res­ni nei and­ro­ge­nai, hor­mo­nai, at­sa­kin­gi už vy­riš­kus bruo­žus ir rep­ro­duk­ci­ją.

5. Mais­to pa­pil­dai pa­de­da ataug­ti plau­kams? Nors kai ku­rie plau­kų prie­žiū­rai skir­ti mais­to pa­pil­dai tu­ri šiek tiek nau­dos, vis­gi jo­kie moks­li­niai ty­ri­mai ne­pat­vir­ti­na to, kad jie in­ten­sy­vi­na jų au­gi­mą. Tai ne­sun­kiai ir vi­sai ne­kenks­min­gai ga­li­te iš­ban­dy­ti ir pa­tys. Tie­sa, ge­res­nė jū­sų svei­ka­ta ir sa­vi­jau­ta ga­li tei­gia­mai veik­ti ir plau­kus, tai­gi vi­sai nu­ver­tin­ti pa­pil­dų ne­rei­kė­tų.

6. Ne­kal­tin­ki­te sa­vo hor­mo­nų dėl plau­kų slin­ki­mo. Jie nie­kuo dė­ti. Kai ku­rios mo­te­rys tu­ri pui­kų hor­mo­nų ly­gį, bet jų fo­li­ku­lai yra per jaut­rūs.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!