Populiarumu citrinoms nė kiek nenusileidžia druska ir pipirai, kuriais papildoma daugybė natūralių gydomųjų priemonių ir kurie pasižymi neįtikėtinai stipriu gydomuoju poveikiu, rašo fithacker.ru.

Štai keli receptai natūralių gydomųjų priemonių, kurioms paruošti prireiks šių trijų komponentų ir kurios neabejotinai padės atsikratyti daugybės negalavimų.

Gripas ir peršalimas

Sumaišykite ½ citrinos sultis su stikline virinto vandens, į vandenį 10 minučių pamerkite citrinos žievelę ir minkštąją dalį, vėliau dar dėkite šaukštą medaus. Gėrimo vartokite sirgdami peršalimu ar gripu.

Gerklės skausmas

Į stiklinę vandens dėkite po šaukštą druskos bei citrinų sulčių ir pusę arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų. Jei šia priemone skalausite gerklę, gerklės skausmo ir kosulio intensyvumas sumažės.

Stomatitas

Į stiklinę šilto vandens dėkite šaukštą Himalajų druskos ir šiuo tirpalų skalaukite burnos ertmę. Tokiu būdu susidorosite su burnoje esančiomis bakterijomis ir slopinsite gerklės skausmą.

Astma

Jei sergate astma ir norite palengvinti kvėpavimą, į nedidelį vandens kiekį dėkite du gvazdikėlius, 10 pipirų grūdelių ir 15 bazilikų lapelių. Ant mažos ugnies pavirkite tirpalą 15 minučių, po to nukoškite. Perpilkite į stiklainį su dangčiu, dėkite du šaukštus medaus ir palikite gydomąjį nuovirą, kol atvės. Galite atvėsusį skystį laikyti šaldytuve dvi savaites.

Užgulta nosis

Akmeninėje prieskonių grūstuvėje vienodomis dalimis sutrinkite kmynus, pipirus, cinamoną, kardamoną. Mišinio tiesiog įtraukite į nosį ir leiskite sau čiaudėti – taip pašalinsite nešvarumus iš nosies.

Kraujavimas iš nosies

Vatos tamponą suvilgykite citrinų sultimis ir kiškite į šnervę. Tada galvą palenkite į priekį, kad išvengtumėte kraujo pateikimo į vidų.

Tulžies pūslės akmenligė

Akmenys tulžies pūslėje susidaro dėl šiame organe susikaupiančių skysčių. Sergant šia liga vargina virškinimo sutrikimai ir skausmai. Šių nemalonių simptomų galite atsikratyti sumaišę 1 dalį citrinos, 1 dalį pipirų ir 3 dalis alyvuogių aliejaus.

Pykinimas

Citrinų aromatas slopina pykinimą, o juodieji pipirai ramina skrandį. Taigi į stiklinę šilto vandens dėkite arbatinį šaukštelį pipirų ir šaukštą citrinų sulčių. Skystį reikia gerti lėtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)