Pastaruosius kelis metus Agnė buvo užimta bakalauro ir magistro studijomis. Mergina dirba inžinerijos srityje ir nesuko galvos dėl „stebuklingai“ besikaupiančių kilogramų: sakė sau: kaip jie atsirado – taip ir išnyks. Tačiau dėl netaisyklingos mitybos riebalai sparčiai kaupėsi, kol Agnė nebegalėjo įlįsti į jokius drabužius. Užlipusi ant svarstyklių buvo nemaloniai šokiruota – jos rodė 68 kilogramus, nors anksčiau visuomet sverdavo ne daugiau kaip 55 kilogramus.

Tą dieną ji nusprendė imtis veiksmų ir pasirūpinti savimi, kol situacija netapo dar blogesnė. Prisėdusi prie kompiuterio internete ėmė domėtis mitybos planais ir nustebo, kad pasirinkimas buvo labai platus, o informacijos – tiek daug, kad ji tiesiog pasimetė. Agnė aplankė daugybę skirtingų sveikos gyvensenos puslapių, paskaitė atsiliepimus ir tuoj pat parašė Artur Swan į jo puslapį „Motyvuoti atletai“.

„Pati savo mitybos net nebandžiau keisti, žinojau, kad darysiu sau išlygas, lepinsiu save... Žinojau, kad man reikia griežto valgymo tvarkaraščio, ir nusprendžiau palikti tai profesionalams, nes norėjau kuo greičiau pasiekti rezultatą ir nebesigėdyti savo išvaizdos“ – sako Agnė. Užpildžiusi anketą apie savo maitinimosi įpročius ir aktyvumą, po kelių dienų Agnė gavo išsamų sąrašą, kuriame buvo gausu įvairių produktų, iš kurių galėjo rinktis, instrukcija, kaip naudotis mitybos planu, pastraipa su produktais, kurių rekomenduojama vengti.

Agnė

„Mano pokyčiai prasidėjo nuo to, kad reikėjo valgyti tiksliai tiek ir tą, kas buvo nurodyta plane. Tai buvo didelis iššūkis mano savikontrolei – gerai, kad buvo ir aprašas, kaip atsilaikyti pagundoms, bet save palepinti, maisto gaminimo receptai, o kilus klausimams visada gaudavau į juos atsakymus ir sulaukdavau pagyrimų už kiekvieną, nors ir mažytį, laimėjimą“, – pasakoja Agnė apie tai, kaip jai pavyko nepasiduoti pusiaukelėje tikslo link.

Mergina pripažįsta, kad iš pradžių maistui tarsi trūko skonio, nes teko atsisakyti padažų, kuriuos anksčiau gausiai vartojo, ir reikėjo disciplinos valgyti 4–5 kartus per dieną. Tačiau po kurio laiko ji priprato prie naujojo režimo ir tikrojo maisto skonio be daugybės prieskonių ir priedų, atrado mėgstamiausius receptus ir ėmė džiaugtis, didžiuotis savimi.

Agnės pastangos nenuėjo veltui – svoris krito šimtais gramų, kurie vėliau virto kilogramais. Nebuvo drastiškų ir greitų rezultatų, tačiau laikui bėgant ji ėmė jaustis vis geriau: „Po kelių savaičių pastebėjau, kad galiu praeiti pro traškučių lentynas ar tortų vitrinas ir nesigailėti savęs, jog negaliu jų valgyti. Atsirado valgymo ritmas, dėl to buvau labai laiminga. O per 100 dienų dienų atsikračiau 10 nereikalingų kilogramų bei po 9 cm nuo klubų bei liemens“, – džiaugiasi pašnekovė.

Pradėjusi sveikai maitintis ji ėmė labiau pasitikėti savimi: visų pirma, dėl to, kad ėmė geriau savimi rūpintis, o vėliau dėl to, kad tapo vis sveikesnė, stipresnė ir gražesnė. Parduotuvėse jai vėl tiko bet koks pasirinktas drabužis, o pozuodama nuotraukai nebeturėjo sukti galvos, kuris „kampas“ atrodo liekniau. Atostogaudama ji drąsiai velkasi maudymosi kostiumėlį, nes beatsirandantis celiulitas dingo be žymių. Agnė žada ir toliau laikytis sveikos mitybos plano, kad išlaikytų pasiektą rezultatą. Jos kitas tikslas – atrasti mėgstamą sporto šaką ir pamilti sportą.

Artūras Swanas

Jos mitybos specialistas Artur Swan pasakoja, kad Agnei papildomi kilogramai buvo susikaupę dėl netinkamos mitybos: „Ji anksčiau nevalgydavo pusryčių: maitinosi dukart per dieną ir dažnai užkąsdavo bandelių. Vakarienės po 18 val. nevalgė, nes klaidingai tikėjo, kad tai padės kontroliuoti svorį. Sporto ji nekentė, todėl pokyčių siekėme keisdami jos mitybos įpročius.“

Pasak A. Swan, klientės problema buvo ne tik nepageidaujami kilogramai, bet ir besiformuojantis celiulitas, kuris, jo teigimu, atsiranda dėl prastos mitybos, nesaikingo cukraus ir gazuotų gėrimų kiekio suvartojimo ir judėjimo stokos. Jis aiškina, kad reikėjo apgauti jos organizmą, įpratusį prie saldumynų: „Mėgstamus desertus pakeitėme sveikesnėmis alternatyvomis, todėl kūnas nebereikalavo keksų ir bandelių.“

Agnė

Specialistas pabrėžia, kad norintiems sumažinti riebalinio audinio svarbiausia surinkti reikiamą dienos makro elementų kiekį, ir tai svarbiau už valgymų skaičių ar laiką. Jo nuomone, metant svorį, tikslas yra valgyti kiek įmanoma daugiau, atliekant mažiau treniruočių, kad sustojus kristi svoriui būtų galima reguliuoti šiuos du faktorius: mažinti arba didinti maisto arba sporto kiekį.

„Įdomiausia tai, kad per pirmąjį mėnesį numetusi 4 kilogramus ir liemens apimtį sumažinusi 4 centimetrais, Agnė norėjo sumažinti ir maisto kiekį, turėjau įkalbinėti toliau valgyti tiek pat daug ir nieko nekeisti. Per tą 100 dienų ji turėjo ir atostogas Italijoje, ir įvairių išgyvenimų, todėl buvo svarbu, kad jai pavyktų nenutrūkti nuo plano. Ir jai pavyko!“ – A. Swan džiaugiasi klientės pasiekimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)