Tai, kad 50- iai procentų vyrų patinka stambesnės moterys, o likę procentai šį potraukį paprasčiausiai kruopščiai slepia, klausimas, žinoma, ginčytinas. Tačiau tai, kad standartinė, praktiškai nesvari figūra, dirbtinai sugalvota modeliuotojų patenkinti jų kūrybines fantazijas, jau atrodo nelabai egzotiškai - faktas!

Pasak tikrų estetų ir tikrojo moteriško grožio vertintojų prognozių, o būtent visų amžių ir profesijų (tame tarpe ir kūrybinių) vyrų pagrindinio procento daugumos, atkeliauja nauja grožio era - sveiko ir harmoningo kūno era.

Harmonija jokiu būdu nereiškia žmogus, kurio būtinai “turi būti daug”. Tačiau ji visiškai nenumato progresuojančio žvėriškų dietų populiarumo, kurių dėka moteriška figūra praranda moteriškumą, panašėja į daiktą, skirtą demonstruoti madingus drabužius, liaudyje vadinamą pakaba.

Tačiau svarbiausia - kaip jaučiatės Jūs pati. Jeigu Jums patinka apvalesnės formos - tebūnie, jeigu liesumas - laikykitės dietų į sveikatą. O toms, kurios norėtų užsiauginti vieną kitą raumenėlį ir atrodyti ne per liesos, o sportiškos, skiriame keletą pratimų.

1 pratimas. Lazdos kėlimas nuo krūtinės.

Pratimas atliekamas gulint ant suolelio. Rankos su lazda yra prie krūtinės. Jūs keliate, stengiatės, kad rankos išliktų tiesios.

Atlikti 8- 12 kartų po 5-6 priėjimus.

2 pratimas. Rankų kėlimas su svarmenimis.

Pratimas ypač naudingas toms, kurios nori užsiauginti nugaros ir krūtinės raumenis. Jis atliekamas gulint ant suoliuko, kaip parodyta paveikslėlyje, rankos su svarmenimis pakeltos į viršų, kojos sulenktos per kelius ir sukryžiuotos. Nepakeldamos juosmens, ištiestas rankas nuleidžiate už galvos.

Atlikti 8- 12 kartų po 3- 4 priėjimus.

3 pratimas. Apatinei pilvo preso daliai.

Pratimas sudėtingas nesitreniravusioms. Kojos taip pat, kaip ir praeitame pratime, pakeltos, sulenktos per kelius ir sukryžiuotos, rankomis laikomės už lazdos. Pakeliame sėdmenis nuo suoliuko, tačiau ne staigiai, o palengva.

Pratimas atliekamas 16- 24 kartus po 2-3 priėjimus.

4 pratimas. Prancūziškas spaudimas.

Šis pratimas daromas, norint padidinti tricepsą. Gulėdamos ant suoliuko, keliate ir sukryžiuojate kojas taip, kaip ir praeitame pratime. Ištiestomis rankomis virš krūtinės laikome lazdą. Kaip parodyta paveikslėlyje, lenkdamos rankas perkeliate lazdą už galvos. Stebėkite, kad alkūnės būtų viename lygyje.

Atlikti 3-4 priėjimus po 8-12 kartų. Atkreipkite dėmesį, kad atliekant šį pratimą jūsų, nugara turi likti tiesi.

5 pratimas. Nugaros pusės peties daliai.

Gulėdamos ant kilimėlio veidu į apačią ištieskite rankas į šalis. Kelkite rankas, bet ne kūną.

Atlikite pratimą 8-12 kartų po 3-4 priėjimus, jeigu turite nedidelius svarmenis, ir 16-24 kartus, jeigu neturite - pratimą atliekate be svorio.

6 pratimas. Nugaros raumenims.

Klūpome ant kelių, rankomis remiamės į kilimėlį. Kartu keliame ištiestą dešinę ranką ir kairę koją, nuleidžiame ir keliame kairę ranką ir dešinę koją.

Ir taip 3-4 priėjimai po 16- 24 kartus. Nugaros nelenkite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją