Vieni jas valgo natūralias, kiti, kaip vaikystėje, su cukrumis ir pienu, treti gamina skanius desertus ar verda uogienes.

Kuo gi braškės naudingos sveikatai?

Braškės – natūralus folio rūgšties, vitamino C ir kalio šaltinis.

Folio rūgšties reikia smegenų veiklai, kalis reikalingas raumenims, elektrolitų pusiausvyrai.

Vitaminas C stiprina imunitetą, jis reikalingas ir geležies įsisavinimui. Braškėse daugiau vitamino C negu apelsinuose. Braškėse taip pat yra vitaminų B5 ir B6, yra ir magnio, kalcio, vario.

Braškėse daug antioksidantų ir fenolių, kurie stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su uždegiminėmis ligomis ir gali sumažinti riziką susirgti vėžiu.

Braškės naudingos akims. Jei valgysite jų pakankamai daug ir dažnai, tai padės išvengti senatvinės geltonosios dėmės degeneracijos.

Braškes verta valgyti, kad išsaugotumėte skaisčią odą. Vitaminas C būtinas kolageno gamybai, dėl kurio oda atrodo jaunatviška ir elastinga.

Jei valgysite daug braškių, sumažinsite skrandžio opų ir gastrito riziką. Jos sumažina žalingą priešuždegiminių ir skausmą malšinančių vaistų ir alkoholio poveikį.

Braškės – puikus užkandis lieknėjantiems, nes 100 g braškių turi tik 50 kcal ir jokių riebalų.

Mokslininkai nustatė, kad braškės, žemuogės ir avietės didina lytinį pajėgumą ir vaisingumą. To priežastis – nemaža cinko koncentracija, aptikta šių uogų sėklose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)