Ar žinote, kodėl prieš valgant riešutus patariama išmirkyti vandenyje?

 (16)
Egzistuoja tam tikrų maisto produktų (omarai, mangai, žuvis ir pan.), kuriuos reikia ruošti ir tiekti pagal tam tikras taisykles. Kiti produktai nereikalauja didesnių žinių ir juos paruošite daug paprasčiau.
© Shutterstock nuotr.

Turbūt esate girdėję, kad migdolų riešutus prieš vartojant patartina išmirkyti. Tikėtina, kad toks patarimas iš pradžių gali pasirodyti mažų mažiausiai keistas, rašo purewow.com. Vis dėlto patartina į jį atsižvelgti.

Mirkymas – tai migdolų ar kitų riešutų bei ankštinių daržovių laikymas vandenyje ilgą laiką. Žalių riešutų sudėtyje yra enzimus slopinančių medžiagų, o mirkymo metu atskleidžiamas visas riešutų maistingumo potencialas ir aktyvuojami šie nuslopinti enzimai. Be to, išmirkyti riešutai lengviau virškinami.

Kaip derėtų migdolus tinkamai mirkyti? Žalius migdolus pamerkite į vandenį ir palikite mirkti 8-12 valandų. Tada vandenį nupilkite, suberkite migdolus ant popierinių rankšluosčių ir palikite dar 12 valandų. Riešutus laikykite šaldytuve ir juos drąsiai vartokite savaitę.

Tiesa, verta žinoti, kad žali neišmirkyti migdolai taip pat yra naudingi sveikatai.

Riešutų mirkymas padeda atskleisti papildomą maistingumo potencialą, bet jei laiko visiškai neturite ir jaučiate nenumaldomą poreikį užkąsti, neišmirkyti riešutai irgi tiks kuo puikiausiai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Grožis ir sveikata

Neaiškios kilmės sutrikimus gydantis gydytojas: „Negalvokite, kad esu daktaras Hausas“ (3)

Gydytojo psichiatro-psichoterapeuto Mindaugo Jasulaičio biografijoje, darbo problematikos skiltyje, vienas iš punktų nurodo „pagalbą gydant neaiškios kilmės sveikatos sutrikimus“.

5 patarimai, kaip neutralizuoti polinkį tukti lemiančius genus (14)

Jei abu tėvai nuolat kovojo su antsvoriu, tikriausiai manote, kad ir patys neišvengsite panašaus likimo. Vis dėlto nuliūsti neverta – tikrai yra būdų, kaip pakoreguoti šį, atrodytų, iš anksto sudėliotą scenarijų.

Ar brangi kosmetika verta savo kainos? Specialistai tuo rimtai abejoja (60)

Ar kada nors susimąstėte, kodėl, pavyzdžiui, lietuviškas drėkinamasis kremas kainuoja apie 3 eurus, bet yra drėkinamųjų kremų, kurie kainuoja 30, 100 ir daugiau eurų?

Kodėl vieni pražyla 20-ies metų, o kiti džiaugiasi natūralia plaukų spalva ir sulaukę 50-ies? (27)

Kiekvienąkart žvelgdami į veidrodį matome laiko paliekamus pėdsakus: pirma rūpesčio raukšlelė kaktoje ar juoko žymės aplink lūpas, pirmas žilas plaukas... Ir visai nesvarbu, kiek jums metų – 20 ar 50 – vieną dieną tai nutinka visiems, – rašo medicalnewstoday.com.

Arbūzo žievė ne tik valgoma, bet ir naudingesnė sveikatai už minkštimą (97)

Pasimėgauti sultinga arbūzo rieke – tikra atgaiva karštą vasaros dieną. Tik vargu ar dažnas žino, kad maistui galima naudoti ne tik saldų raudonos spalvos šio vaisiaus minkštimą. Arbūzo žievė, pasirodo, taip pat valgoma.
KMI skaičiuoklė
  kg
      cm
      
Moterims rekomenduojamas KMI dydis yra 18-23, vyrams 20-25.
Mažiau kaip 18.5 - nepakankamas svoris.
18.5 - 25 – normalus.
25 - 30 – antsvoris.
Daugiau nei 30 – nutukimas.