Toks efektas gaunamas normalizavus vandens ir druskų apykaitą organizme, pasišalinus nereikalingiems skysčiams, besikaupiantiems tarp ląstelių.

Jos galima laikytis tik 10 dienų. Tai greičiau ne dieta, o organizmą valanti mityba, kurios rezultatas – lygesnė oda ir nukritęs svoris.

Laikantis dietos negalima vartoti druskos, cukraus, alkoholio, kavos. Nors kofeinas ir spartina medžiagų apykaitą, tačiau vėliau kraujagyslės susitraukia – o tai viena iš celiulito atsiradimo priežasčių. Reikia išgerti per dieną pakankamą kiekį skysčių, tačiau ne pr daug, nes celiulito atsiradimas rodo, kad limfa nepakankamai gerai šalina vandenį.

Pirmoji diena: (ir visas nelygines dienas) galima valgyti tik šviežius vaisius ir daržoves.

Pusryčiai – vaisių salotos, galima suvalgyti daržovių tyrelę kūdikiams.

Pietūs- daržovių salotos su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (jokių druskų ir padažų!). Galite salotas pagardinti daigintais kviečiais, migdolais, saulėgrąžomis, moliūgo ir sezamo sėklomis.

Vakarienė – koks nors vaisius, paskui - salotos. Į salotas rekomenduojama dėti kviečių ar kitokių daigintų grūdų.

Antroji diena - valgyti tik vaisius (išskyrus bananus ir vynuoges).

Ketvirtoji diena (ir visas lygines, išskyrus antrąją) - galima valgyti viską tą patį, kaip ir nelyginėmis dienomis. Galima salotas gardinti liesu jogurtu.

Pusryčiai: vaisiai ar vaisių salotos.

Pietūs: daržovių salotos - dalį daržovių rekomenduojama valgyti virtas (geriausia ant garų) ir jau pridėti nedaug kruopų (ryžių, grikių, avižų).

Vakarienė – iš pradžių žalios daržovės, vėliau garuose ruoštos su kokia nors koše.

Dietos pradžioje svarbu iš pradžių valgyti šviežius produktus (vaisiai), o paskui - virtus (daržovės).

Ši dieta naudinga tuo, kad padeda pakeisti valgymo įpročius: iš raciono pašalinamas cukrus, kava, šokoladas, greito paruošimo produktai, pusfabrikačiai, rūkyti gaminiai, kepti ir riebūs patiekalai;

- pirmenybė teikiama namuose gamintam maistui;
- vengiama persūdyti;
- stengiamasi nevartoti baltų miltų ir jų gaminių;
- mitybos pagrindą sudaro vaisiai, daržovės, jūros produktai, ankštiniai, rūgusio pieno gaminiai, virta neriebi mėsa be odelės.

Laikantis šių taisyklių galima susidaryti valgiaraštį, padėsiantį numesti nereikalingą svorį, pagerinti sveikatą. Be to, svarbu sportuoti, lankyti masažo salonus ar pačioms masažuotis, naudoti anticeliulitinius kremus įtrynimui. Kompleksiškas gydymo būdas visada suteikia daugiau galimybių atsikratyti šio mums tokio neestetiško odos vaizdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)