Apie tai pasakoja Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja

*Šviesiai gelsva: paprastai tokie antakiai puošia šviesiaplaukių veidus, suteikdami vaikiškumo ir jaunatviško minimalizmo įspūdį. Asociacijos: tai atviro, nuoširdaus žmogaus bruožas. Šių antakių savininkai linkę užjausti, paguosti, visada pasiruošę padėti.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
*Šviesiai rusva: būdinga pelenų spalvos blondinėms, raudonplaukėms. Asociacijos: ši populiari spalva suteikia džiaugsmo, neišsenkančio linksmumo įspūdį. Tokių antakių savininkai paprastai laukiami įvairiuose vakarėliuose, mėgstami kompanijose.

*Ruda: dažniausiai tai brunečių ar rusvaplaukių spalva (beje, geidžiamiausia Lietuvos moterų spalva). Asociacijos: rudi antakiai suteikia veidui rimtumo, išraiškingumo, orumo. Tai klasikinis pasirinkimas.

*Juoda: natūralia juoda spalva gali pasigirti tamsiaplaukės, dažniausiai Pietų kraštų moterys. Asociacijos: manoma, kad tokios moterys yra labai paslaptingos, jos trykšta gyvybingumu ir energija. Beje, dėl to aplinkiniai gali jūsų vengti. O jei tamsūs kaip naktis jūsų veide tik antakiai- atrodysite grėsminga ir pikta.

Spalvos suteikimas antakiams

Antakių pieštukas

Pati seniausia antakių spalvinimo priemonė, naudota dar Egipte. Tačiau tai - trumpalaikis rezultatas. Antakiams paryškinti naudojamas kietesnis pieštukas nei blakstienų augimo linijai pabrėžti. Pasirinkusios norimą spalvą, pradėkite piešti ne nuo antakio pradžios, o kiek tolėliau - tai suteiks natūralumo. Būkite atidžios - nenusipieškite tikslios grafiškos linijos, nes atrodysite juokingai.

Antakių šešėliai

Suteikia patį natūraliausią efektą. Antakių formai ryškinti svarbiausia - tinkamai pasirinkta spalva ir kokybiški šešėliai. Pieškite lengvais teptuko prisilietimais. Jei norite, kad taip paryškinti antakiai tarnautų ilgiau, naudokite formavimo želę, užtepdami ją ant nupiešto šešėliais antakio (o ne atvirkščiai).

Cheminis antakių dažymas

Labiausiai mėgstamas moterų, nenorinčių ar negalinčių skirti daug laiko kasdieniniam makiažui. Taip dažant antakius efektas išlieka 2-3 savaites, priklausomai nuo spalvos intensyvumo ir dažuose esančio chemikalo stiprumo. Šiuo metu naudojami labai kokybiški dažai, todėl neverta baimintis dėl neigiamo poveikio odai ar antakių plaukeliams. Tai pats patogiausias būdas išlikti gražiai, jei iškylaujate, sportuojate, dažnai maudotės.

Permanentinis makiažas arba mikropigmentacija

Ilgalaikė priemonė, suteikianti antakiams norimą spalvą ir formą. Tai - vienintelis išsigelbėjimas, jei dėl kokių nors priežasčių netekote antakių.

* Ploni ir (arba) nevienodai augantys antakių plaukeliai gali būti koreguojami mikropigmentacija taip, kad susiformuotų lygi ir graži antakių linija, kokią gali suformuoti visažistai.

* Antakių srityje esančius randelius taip pat galima paslėpti mikropigmentacijos būdu.

* Jei antakiai anksčiau buvo dažnai depiliuojami (pešiojami, išpešant per daug plaukelių), yra nudeginti arba išnykę dėl ligos, ir dabar jų beveik nėra, mikropigmentacijos dėka vizualiai galima atkurti antakių liniją, veido bruožai taps ryškesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)