Bet jūs tikriausiai žinote, kad antakiai yra tas bruožas, į kurį makijažo specialistai kimba pirmiausia, nes tai yra sritis, į kurią dauguma moterų, netgi tos, kurios nusimano apie kitų makijažą, nekreipia dėmesio. Bet juk antakiai sukuria viso veido įspūdį!

Antakiai, kaip ir visa kita, yra mados dalykas: tendencingi antakiai buvo išpešami arkų forma a la Garbo 1930-aisiais, o 1950-aisiais paliekami stori (prisiminkime Joan’os Crawford vikšrinį periodą). Šakelės plonumo antakiai 1960-ųjų viduryje, Brooke Shields natūralumas 1970-aisiais, beveik nematomi Caroline’os Bessette-Kennedy stiliaus ankstyvaisiais 1990-aisiais, o naujojo tūkstantmečio pradžioje išlaikomas natūralus, bet tvarkingas antakių stilius.

Antakių formuotojai

Moterų antakiams neleidžiama būti susivėlusiems arba tankiems – kaip ir visiems moters kūno plaukams, kontrolė yra laikoma kultūros idealu. Santykinai siauri ir gracingai išlenkti antakiai sutinka su klasikiniu moteriško grožio supratimu bei fiziniu delikatumu. O Brownmiller’io psichologiniai skaitiniai apie antakių formas buvo pademonstruoti moksliniuose tyrimuose. Antakiai su užapvalintu lanku rodo susidomėjimą, dėmesingumą ir nuolankumą (pastarasis buvo tiriamas šimpanzių grupių elgesyje ir žmonių santykiuose su jų viršininkais). Siauri antakiai susiejami su laime ir nustebimu, kaip ir vingiuoti antakiai. Žemi, sunkūs antakiai turi grėsmingą išraišką. Stori antakiai suprantami kaip signalizuojantys pyktį ar liūdnumą.

Taigi, egzistuoja daugybė pliusų už meniškai išlenktus antakius – todėl makijažo specialistai, pešiodami jūsų antakių plaukelius, kalba apie “veido atvėrimą”. Iš tikrųjų, kam atrodyti rūsčiai, jei tokia nesate? Nieko nereikia sakyti apie tai, kad lanko formos antakiai pakelia, jaunina vidutinio amžiaus moters veidą. Kai antakiai yra per ploni ir per aukštai, veidą gali sendinti. Taip pat galime išgauti švelnią ir nerūpestingą išvaizdą, kuri neleis atrodyti rimtai ar atsakyti griežtu tonu, lydimu atitinkamos veido išraiškos.

Ką pasako antakiai

Nepaisant galimybės dėl antakių išpešiojimo prarasti asmenybę, nežodiniam bendravimui moterys daug dažniau, nei vyrai naudoja antakius. Vyrai yra linkę kraipyti antakius maždaug vienodai tiek kalbėdami apie teigiamus, tiek apie neigiamus dalykus. Siekiant būti sąžiningu, reikia pasakyti, kad antakių judėjimas yra naudojamas siekiant dėti skyrybos ženklus, o ne žodžiams suteikti papildomą reikšmę.

Tačiau ramybės būsenoje antakiai atspindi nuotaiką, todėl antakių formuotojų, dirbančių Holivude ir Manhatane, paskyrimo knygos yra užpildytos. Tarp kitko, aštuonioliktojo amžiaus Anglijos visuomenės moterys, kurios savo natūralius antakius laikė netinkamais, naudodavosi pelės oda. Ką gi, žvakių šviesa daug ką atleidžia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją