Pirmas žingsnis – sveika mityba. Ji ne tik kelias produktyvumo, energijos link, bet ir puikus būdas patobulinti figūros linkius bei pagerinti savijautą. O kaip teigia „Nealkoholinių kokteilių“ renginių ir socialinių projektų iniciatorius Alkas Paltarokas: „Viskas prasideda nuo noro. Tada sveika mityba ir sveikas gyvenimo būdas tampa kasdienybe“.

„Manęs dažnai klausia, kaip viską suspėti ir palaikyti gerą formą – visuomet atsakau, jog itin svarbus laiko planavimas ir laikas sau. Kuomet pats pradėjau maitintis sveikai bei į savo dienotvarkę įtraukiau sveiką kokteilį ir sportą, supratau, jog tai suteikia tikrą pliūpsnį papildomų jėgų ir noro veikti. Be to, dažnai sveikuoliškus kokteilius renkuosi ir vakarėlių metu. Taip ir gimė „Nealkoholinių kokteilių“ iniciatyva. Tikiu, jog tai užkrečiamas ir geras pavyzdys. O vadovaujantis paprastais patarimais – jis gali tapti ir Jūsų kasdieniu įpročiu“, - teigė A. Paltarokas.

Dienos pradžia – su vaisių kokteiliu

„Visuomet dieną pradedu su vaisių kokteiliu. Dažniausiai tai obuolių, kriaušių ir banano kokteilis. Jis prabudina iš ryto, yra puiki pusryčių opcija. Pradėdami dieną su tokiu kokteiliu, rytą pradėsite neapsunkę, žvalūs. Jis gana sotus, tad jo užteks iki pat pietų. Be to, atskubėję į darbą po tokių pusryčių būsite aktyvūs ir darbingi. Puikiai žinau, jog neretai darbo pradžia būna bene pati svarbiausia dienos dalis, todėl jei pamėginsite bent retkarčiais pasivaišinti tokiu kokteiliu, patys galėsite įvertinti privalumus. Labai rekomenduoju“, - kalbėjo Alkas.

Vaisių kokteilis – pramogoms

„Štai visai neseniai su visa bičiulių kompanija laisvalaikį leidome kempinge. Tąkart jau antrą kartą, tradiciškai buvo organizuojamas „Baltasis vakarėlis su vaisių kokteiliais“. Ragavome ir testavome įvairius vaisių kokteilius. Vietoj alkoholio svečiams buvo suteikta galimybė susiplakti savo mėgiamą kokteilį ar išsispausti sulčių. Buvo mėgaujamasi vandens pramogomis, šaudymu iš lankų, žaidimais. Be to, po tokio vakarėlio niekuomet neskauda galvos.

Pastebiu, kad tikros linksmybės galimos ir iškėlus sulčių taurę. Beje, tai praktikuoju ir kituose, oficialiuose renginiuose. Juk kartais, vietoj šampano, galima pasivaišinti ir sveikų sulčių taure. Naudinga ir skanu, originalu ir dabar pasaulyje madinga“, - šypsojosi renginių organizatorius.

Taisyklė numeris vienas – subalansuota mityba ir sportas

„Kokia sporto ir subalansuotos mitybos prasmė ir privalumai, žino turbūt kiekvienas. Tačiau tam dažnai pritrūksta laiko. Mano patarimas – laikytis savito grafiko. Jei nespėjate sportuoti sporto klube – aktyviai leiskite laisvalaikį, daug vaikščiokite. Jei nespėjate maitintis laiku, tegul bent vartojami produktai būna sveiki. Į savo racioną įtraukite kuo daugiau daržovių, vaisių. Labai paprasta taisyklė, kuri iš tiesų, yra veiksminga. Pats tai pastebiu. Tą pastebi ir aplinkiniai. Be to visuomet rekomenduoju gerti daug vandens. Jo nuolatos nešiokitės su savimi.Taip pat, būtų puiku, jei kartkartėmis vakarienei pasirinktumėte žaliąjį kokteilį. Kokteilyje maišykite ir vaisius, ir daržoves. Tarkime špinatus ir vaisius. Patys pajusite skirtumą“, - dėstė A. Paltarokas.

Ragauti visame pasaulyje

A. Paltarokas dažnai kelionėse išragauja įvairius vaisių kokteilius. Taip palaiko puikią formą ir susipažįsta su nacionalinių virtuvių įvairove per kitą prizmę. Sveikuoliškų kokteilių galima rasti visame pasaulyje, tokių kokteilių vartojamas dabar lyg „ant bangos“. Verslininkas šiuo metu keliauja Tailande: „Čia atradau tradicinių ir egzotiškų vaisių kokteilių receptų. Smagu pamėginti, tai ko nerasi Europoje, taip pasikrauni vitaminų ir susipažįsti su vietos kultūra“.

Nelauk rytojaus

„Pagrindinis mano patarimas – pradėti dabar. Nelaukti rytojaus, pirmadienio ar kitos savaitės. Juk visi esame girdėję frazę „Jau ryt, viskas – pradėsiu gyventi sveikai“. Taip dažniausiai nenutinka. Imkitės veiksmų nedelsiant. Tuomet ir likusi vasaros pradžia, atostogos bei artėjantis ruduo nušvis visai kitokiomis spalvomis. Pasijusite lengvesni, sunkiausi darbai bus įveikiami, planai įgyvendinti. To visiems ir linkiu – būkite užsispyrę. Juk sveikata ir jūsų savijauta yra pats svarbiausias dalykas. O dėl jo, juk verta stengtis, tiesa?“, - šypsodamasis pokalbį baigė Alkas Paltarokas.

Alko rekomenduojamas receptas žvaliai dienos pradžiai:

Jogurtinis obuolių ir kriaušių kokteilis

Jums reikės:

Obuoliai, 2 vienetai
Kriaušės, 2 vienetai
Jogurtas, natūralus, 220 mililitrų
Medus, 2 arbat. šaukšteliai

Gaminimas:

Obuolius bei kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite minkštimus smulkesniais gabalėliais.
Supilkite į gilų indą jogurtą, sudėkite obuolius, kriaušes bei medų ir viską gerai išplakite. Patiekite šaltą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)