Tada vertėtų įtraukti į gyvenimą kelias permainas, kurios padės sulieknėti, įdėjus minimaliai pastangų, rašoma purewow.com.

Gerkite kitokią kavą

Jei niekaip neapsieinate be kavos, vietoje didelio puodelio su daug pieno ir saldžiu sirupu gerkite juodą kavą ar bent jau cukraus atsisakykite.

Jei vis tik nesate kofemanai, rinkitės žaliąją arbatą. Tyrimai rodo, jog žaliąją arbatą geriančių žmonių kūno masės indeksas mažesnis, taip pat jų kūnai turi mažiau riebalų.

Tapkite sumania pirkėja

Apsipirkinėjant patartina laikytis dviejų auksinių taisyklių:

1) niekada neikite į maisto parduotuvę be sąrašo,

2) niekada neikite pirkti maisto tuščiu pilvu.

Turėdami pirkinių sąrašą, neprisikrausite krepšelio nereikalingų daiktų, o jei nekamuos alkis, neprisipirkite užkandžių.

Į vandenį įspauskite citrinos sulčių

Kai eisite apsipirkti maisto produktų, būtinai nusipirkite ir citrinų. Citrusiniai vaisiai turi šlapimą varančių ypatybių (tai reiškia, kad dažniau šlapinsitės ir mažiau tinsite), be to vanduo su citrinos sultimis paspartins medžiagų apykaitą.

Išbandykite naują laimės valandą

Užuot po darbo su bičiuliais patraukusi į naują barą, išbandykite naują aerobikos grupę. Nesiūlome visiškai atsisakyti pasibuvimų su bičiuliais, o vietoje jų lieti prakaitą įvairiausiose treniruotėse, tačiau bent jau kartais galima pakviesti drauges nueiti į jogos ar kalanetikos pamoką – jos jums tik padėkos.

Sporto aprangą laikykite darbe

Labai norėjote po darbo eiti į sporto klubą, bet... pamiršote aprangą. Grįžote pasiimti aprangos ir žiūrėk – kremtate traškučius. Kad taip nenutiktų, sporto aprangą laikykite darbe.

Valgykite išmintingai

Kai esate peralkusi, sušluojate didžiulį kiekį maisto per kelias sekundes. Tai nėra gerai.

Smegenims reikia laiko, kad pajustumėte sotumą, taigi valgant labai svarbu neskubėti ir skirti šiam procesui pakankamai laiko.

Pasistenkite kiekvieną kąsnį sukramtyti mažiausiai 25 kartus, pajauskite maisto produktų skonį, valgant vis padėkite įrankius, o paskui ramiai paimkite.

Gana užkandžiauti vėlai vakare

Sakykite, kiek vakarų po sočios vakarienės vėlų metų darinėjote šaldytuvą? O juk nė nebuvote alkani. Kad taip nenutiktų, iš karto po vakarienės išsivalykite dantis – maisto skonis su dantų pastos dirbtinės mėtos skoniu labai neskanus derinys.

Anksčiau eikite miegoti

Regis, taip paprasta, ir vis tik dauguma įninka į kokį serialą i atsigula vėlų vėliausiai. O miegas gyvybiškai svarbus. Kaip ištyrė Pensilvanijos universiteto mokslininkai, vos kelias naktis neišsimiegojus gali padidėti svoris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)