1. Mažinkite intensyvumą

Jeigu sportu užsiimate nereguliariai, vasara tikrai nėra geriausias metas krūviams didinti. Per karščius keičiasi atmosferos slėgis ir jūs galite prisišaukti širdies ir kraujagyslių problemas. Todėl ir toliau nepersistenkite ir rinkitės tokius užsiėmimus kaip joga, pilatesas ar kūno tempimo pratimai.

Mažo intensyvumo fizinė veikla padės jums lengviau adaptuotis prie karščių. Ir naujokams, ir seniai sportuojantiems patariama per karščius sumažinti kardiotreniruočių ir jėgos pratimų intensyvumą 50 procentų. Bet kokį aktyvumą gryname ore galima sau leisti tik atsižvelgiant į temperatūrą – ji turi neviršyti 28 laipsnių šilumos.

2. Į dešimtuką

Jeigu vasarą jums sudėtinga ar tiesiog nesinori vaikščioti į sporto klubą, rinkitės universalesnę ir paprastą namų alternatyvą, pavyzdžiui, „dešimties kartų taisyklę“. Kas dvi valandas darykite po dešimt pritūpimų ar dešimt įtūpstų. Tai padės kasdien sudeginti po 300-400 kalorijų ir nereikalaus titaniškų pastangų, nereikės apkrauti organizmo per karščius.

3. Vasaros pramogos lauke

Kai karšta, mums mažiausiai norisi prakaituoti tvankiose salėje ar sportuoti veikiant kondicionieriui. Nuobodžias treniruotes uždarose patalpose pakeiskite užsiėmimais gryname ore – tai teigiamai atsilieps jūsų figūrai.

Puikus būdas susirasti naujų draugų ir pasirūpinti dailiomis kojų, pečių ir sėdmenų linijomis – paplūdimio tinklinis. Judėti per smėlį gerokai sunkiau, todėl kalorijos deginamos kur kas efektyviau. Vienos partijos metu sudeginama apie 280 kalorijų. Kai renkatės vasaros pramogas, atsižvelkite į šią lentelę:

Lėkščiasvydis: 100 kalorijų
Šuoliai ant batuto: 100 kalorijų
Šokiai: 115-150 kalorijų
Šuoliai į vandenį: 120 kalorijų
Jodinėjimas žirgais: 150 kalorijų
Sodininkystė: 160 kalorijų
Plaukimas baidarėmis: 150 kalorijų
Plaukimas: 180 kalorijų
Tenisas: 250 kalorijų
Važinėjimas riedučiais: 250 kalorijų
Važinėjimas dviračiu po miestą: 250 kalorijų ir daugiau
Šokinėjimas per šokdynę: 360 kalorijų

4. Pats metas atsivėsinti

Didelis vaidmuo svorio normalizavimo procese tenka rudiesiems riebalams. Kitaip nei „klasikiniai“ baltieji riebalai, jie organizme nekaupia energijos, o priešingai, padeda ją deginti. 2009 metais Švedijos mokslininkai publikavo tyrimo rezultatus, kurio metu buvo nustatyta, kad rudųjų riebalų aktyvumą veikia žema temperatūra.

Pasirodo, „sudegintos“ gliukozės kiekis šaltyje išauga net penkiolika kartų! Remiantis šiais duomenimis, galima kasdieninių kalorijų sąnaudas padidinti 20 procentų, paprasčiausiai patalpas atvėsinus iki 16 laipsnių.

5. Gyvenimas ant grindų

Viskas, kas genialu – paprasta. Kai žiūrite televizorių ar dirbate su nešiojamu kompiuteriu, atsisėskite ant grindų – taip sudeginsite daugiau kalorijų. Pirma, ant tvirto paviršiaus jūsų raumenys yra labiau įtempti. Antra, atsistoti nuo grindų kur kas sudėtingiau, o tai jau yra papildomas krūvis.

6. Rožinis ir saldus

Kentukio universiteto (JAV) mokslininkai įrodė, kad arbūzo valgymas gali pastebimai paveikti riebalų deginimą organizme. Tai puikus mažai kalorijų turintis vaisius, tinkamas treniruotėms per karščius.

Arbūzas palaiko stabilų energijos ir skysčių organizme lygį, tad nereikės gerti kaloringų sportuojantiems skirtų gėrimų. Kūno rengybos mėgėjai valgo jį norėdami sumažinti raumenų nuovargį ir greitai atsigauti po treniruočių.

7. Greitu tempu

Dauguma žmonių neįsivaizduoja sportavimo ar kasdienio darbo be muzikos. Uždegantys vasaros hitai jums tikrai padės! Greitai populiari muzika siūlo intensyvų ritmą ir paverčia treniruotę aktyvesne. Vos tik muzika sulėtėja, intensyvumas taip pat. Šis patarimas labiausiai tinka kardiotreniruočių mėgėjams.

8. Stiklinė pusiau pilna ar pusiau tuščia?

Per karščius skysčių suvartojame gerokai daugiau. Kiekvieną kartą, kai jūs nusprendžiate papildyti asmenines vandens atsargas, prisipilkite tik pusę stiklinės ar butelio. Teks dažniau keltis iš vietos ir pasivaikščioti iki virtuvės.