1. Nekokybiškas miegas

Daugelis žmonių neišsimiega, o paskui vartoja kofeiną, saldumynus, kad bent laikinai papildytų energijos atsargas. Minėti dalykai suteikia energijos, tačiau neilgam, tai nekeičia fakto, kad kūnas negauna pakankamai miego. Dėl miego trūkumo gaminama mažiau hormono leptino, kuris suteikia sotumo jausmą. Kokybiškas ir pakankamas miegas – slaptas energijos užtaisas.

2. Stop depresijai

Depresija naikina energiją. Depresijos prislėgtas žmogus nenori į lauką, nenori bendrauti su draugais, neturi motyvacijos mankštintis. Jei jaučiate, kad slegia depresija, ieškokite natūralių gydomųjų priemonių, nes vaistai dažniausiai turi nemalonų šalutinį poveikį. Jei vis tik be vaistų neapsieinate, paieškokite tokių, kurie geriausiai jums tiktų.

3. Išsitirkite, ar nesergate anemija

Jei kraujyje trūksta geležies, tikrai jausitės apatiški. Tai ypač dažna moterų silpnumo priežastis. Galima vartoti geležies papildų, taip pat įtraukite į racioną geležies turinčių produktų. Sąmoningai stebėkite ir palaikykite reikiamą geležies kiekį organizme.

4. Gerkite daugiau vandens

Silpnumas gali būti požymis, kad organizme trūksta geležies, tai ir pirmas dehidratacijos požymis. Vanduo turi įtakos ištvermingumui, medžiagų apykaitai. Medikų rekomendacijomis, per dieną vyrai ir moterys turi išgerti atitinkamai 13 ir 9 stiklines vandens.

5. Liaukitės laikytis trumpalaikio poveikių dietų

Netinkamai maitinantis, per mažai valgant, energijos tikrai sumažėja. Energijos suteikia cukrus, bet šis poveikis trumpalaikis. Negana to, cukrus pasisavina ilgalaikę energiją. Taip nutinka, kai badaujate. Pamėginkite pakeisti gyvenimo būdą ir nevalgykite jums netinkančių maisto produktų.

6. išsitirkite, ar nesergate hipotireoze

Hipotireozė – hipofizės ir skydliaukės disbalansas. Šis sutrikimas būdingas daugeliui žmonių, net tiems, kas nė neįtaria. Galima gydytis natūraliais būdais arba gydytojo skirtais vaistais.

7. Išsivalykite žarnyną

Išsivalius žarnyną natūraliai padaugėja energijos, tai bus naudinga viso organizmo sveikatai. Reguliariai tai darant energijos turėtų daugėti. Organizmas geriau įsisavins maistingąsias medžiagas, be to, žarnyne dažnai yra įvairių parazitų, grybelių, kenksmingų atliekų.

Išvados

Jei jaučiate, kad trūksta energijos, po pietų apima sunkumas ar tiesiog nuolat jaučiatės pavargę, metas pokyčiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)